Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Hartolan talotehdas selvisi yt-neuvotteluista lähes kuivin jaloin

Lehto Group oyj lomauttaa Hartolassa toimihenkilöitä mutta kutsuu osan aiemmin lomautetuista työntekijöistä takaisin töihin.

Lehto Groupilla on Suomessa yhteensä noin 1 500 työntekijää, joista Hartolan talotehtaalla on noin 50. Kuva: Elena Liseytseva

Rakennusalan konserni Lehto Group oyj:n yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen seurauksena toteutettavat irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja lomautukset vastaavat noin 144 henkilötyövuotta.

Konsernin teollisesta tuotannosta vastaava johtaja Jukka Haapalainen kertoo, että Hartolan tehtaalla lomautetaan muutama toimihenkilö toistaiseksi.

– Heitäkään ei irtisanota vaan lomautuksilla reagoidaan kuormitustilanteeseen, hän sanoo.

Työntekijäpuolta toimenpiteet eivät Hartolassa koske eikä sinne tullut uusia lomautuksia. Haapalainen kertoo, että töitä riittää nyt niin, että aikaisemmin lomautetuista työntekijöistä osa kutsutaan takaisin töihin.

– Tehtaan tilauskanta näyttää tällä hetkellä kohtuupitkälle, noin puolen vuoden päähän, hän sanoo.

Lehto Groupin Hartolan talotehtaalla työskentelee noin 50 ihmistä.

Syyskuussa alkaneet yt-neuvottelut koskivat konsernin lähes kaikkia yksiköitä Suomessa. Niiden piirissä oli yhteensä noin 540 henkilöä.

Neuvottelut käytiin yhtiön kannattavuuden parantamiseksi sekä henkilöstö- ja tehdaskapasiteetin sopeuttamiseksi tämänhetkisen tarpeen tasolle.

Konsernin tiedotteen mukaan irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja lomautusten arvioidaan tuottavan vajaan seitsemän miljoonan euron kulusäästöt vuositasolla.

Pääosa toimenpiteistä kohdistuu tehdastuotantoon, jossa henkilöstöä lomautetaan tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä sadan henkilötyövuoden verran.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi