Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Euroopan investointipankki myönsi 40 miljoonan euron lainan Lahden ksylitolitehtaan rakentamiseen

Lahden ksylitolitehdas nousee Fazerin Lahden myllyn viereen. Kuva: Sami Kuusivirta

Euroopan investointipankki EIB on myöntänyt Fazer-konsernille 40 miljoonan euron lainan tutkimus- ja tuotekehitystyöhön. Fazer rahoittaa lainalla erityisesti ksylitolitehtaan rakentamista Lahteen. Uuden tehtaan on tarkoitus valmistaa ksylitolia kauran kuoresta.

Euroopan investointipankki ja Fazer-konserni kertoivat 40 miljoonan euron lainasopimuksesta perjantaina. Tutkimus- ja tuotekehitystyöhön myönnettyä lainaa käytetään toimintaan Lahdessa, Vantaalla ja osin myös Ruotsin Lidköpingissä.

Lahden ksylitolitehdas nousee Fazerin Lahden myllyn viereen. Uuden tuotantolaitoksen odotetaan tuottavan vuodessa 4 000 tonnia ksylitolia.

Ksylitoliprojektin hinta on 40 miljoonaa euroa ja se luo 30 uutta työpaikkaa. Tehdas on Fazerin suurin yksittäinen investointi yli 60 vuoteen.

Kolmen viime vuoden aikana Fazer on investoinut yhteensä noin 195 miljoona euroa, joista 136 miljoonaa Suomeen. Fazerin suurimmat toimipaikat kotimaassa sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Lahden leipomolla on töissä 450 henkeä, myllyllä 80 henkeä sekä Lahden seudulla Fazer Food Servicessä 55 henkeä. Fazer Food Service myytiin tänä vuonna monikansalliselle ruokapalveluyritys Compass Groupille.

Tarja Koljonen
tarja.koljonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi