Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

"Perusliiketoiminta hyvässä kunnossa" - Antti Unkuri siirtyy talon sisällä Koiviston Auton konsernijohtajaksi

Vankan aseman pikavuoroliikenteessä vallannut Onnibus liitettiin viime vuoden lopulla osaksi Koiviston Auton konsernia. Kuva: Sami Kuusivirta

Koiviston Auton kasvu jatkuu, ja konsernin perusliiketoiminta on hyvässä kunnossa, kertoo talousjohtaja Antti Unkuri, 54, joka 1. joulukuuta aloittaa konsernijohtajana.

Hän kertoo olevansa "otettu" nimityksestä, joka julkistettiin tiistaina.

– Ihan hyvältä tuntuu. On suuri kunnia tulla valituksi pitkän historian omaavan perheyhtiön johtoon, toteaa Unkuri, joka on palvellut konsernia kahdessa vaiheessa kaikkiaan noin 13 vuotta. Nykyinen pesti alkoi vuonna 2011.

Noin 2 300 työntekijällään ja 1 030 linja-autollaan Koiviston Auto on alansa suurin yritys Suomessa. Yhtiön toiminta alkoi vuonna 1928 linjalla Koivisto Viipuri.

Viime vuonna liikevaihto kasvoi 176 miljoonaan euroon. Noususuunta jatkuu, sillä viime vuoden lokakuussa konserniin liittyi yritysoston seurauksena Onnibus.

Antti Unkuri aloittaa työnsä konsernijohtajana 1. joulukuuta. Kuva: Koiviston Auto

– Liikevaihto nousee tänä vuonna noin 200 miljoonaan euroon, kun Onnibus on mukana koko vuoden. Konsernin perusliiketoiminta on hyvässä kunnossa, Unkuri kuvaa.

Koiviston Auto otti Onnibus-kaupallaan entistä tiukemman otteen pitkän matkan liikenteestä, mutta yhtiön runkona ovat paikallisliikennesopimukset useissa suurissa kaupungeissa, muun muassa Lahdessa. Useimmat LSL:n sinisistä busseista ovat Koiviston Auton autoja. Sopimusliikenne tarkoittaa melko vakaata taloudellista kannattavuutta.

Sen sijaan kaukoliikenne on ollut monet vuodet erittäin kovasti kilpailtua ja liikennöitsijöiden kannalta heikosti kannattavaa. Kilpa jatkuu, ja liikennöitsijät ovat karsineet ja muuttaneet vuorojaan.

Unkuri kuvaa konsernin kannalta tilannetta kaukoliikenteessä "aika vakaaksi".

Koiviston Auton nykyinen konsernijohtaja Antti Norrlin siirtyy joulukuun alussa konsernin päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi. Hänen edeltäjänsä puheenjohtajana on ollut Tapani Tommola.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi