Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Boeingin tuska jatkuu – kymmeniä koneita lentokieltoon murtumien vuoksi

Boeing kertoi torstaina tarkastaneensa tuhat konetta, ja niistä noin viidessäkymmenessä oli havaittu murtumia. LEHTIKUVA/AFP

Lentokonevalmistaja Boeing määrää kymmeniä koneitaan lentokieltoon rakennemurtumien takia. Jopa 50 suosittua 737NG -konetta jää maahan. Boeing kertoi torstaina tarkastaneensa tuhat konetta, ja niistä noin viidessäkymmenessä oli havaittu murtumia.

Koneiden tarkastukset aloitettiin lokakuun alussa sen jälkeen kun Etelä-Koreassa pantiin yhdeksän 737NG -konetta lentokieltoon. Torstaina australialainen Qantas -lentoyhtiö ilmoitti huomanneensa yhdessä koneessa murtuman ja tarkastavansa sen vuoksi pikaisesti kaikki 32 muuta saman mallin konettaan.

Sekä Qantas että Boeing vakuuttivat, ettei murtumista ole vaaraa matkustajille.

– Emme koskaan käyttäisi lentokonetta, jos se ei olisi turvallista, Qantasin lentokoneiden kunnossapidosta vastaava Chris Snook sanoi.

Surkea vuosi

Boeingin kannalta huolestuttavinta oli, että konetta, jossa Qantas havaitsi murtumat, oli käytetty verrattain vähän. Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset ovat määränneet Boeingia tarkastamaan vain koneet, joilla on takanaan yli 30 000 lentoa.

Australian lentomekaanikkojen liiton edustaja Steve Purvinas vaati, että kaikki 737NG -koneet pannaan heti lentokieltoon. Snookin mukaan moinen olisi turhaa liioittelua, sillä murtumat eivät suoraan vaaranna lentoturvallisuutta.

Murtumat on löydetty osasta, joka varmistaa siipien kiinnitystä runkoon.

Boeingin vuosi on ollut tuskainen. Keväällä yhtiö joutui panemaan kaikki 737 Max -koneensa lentokieltoon sen jälkeen kun niille oli sattunut kaksi onnettomuutta, joissa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Onnettomuuksiin vaikutti ainakin välillisesti koneiden uusi sakkauksenestojärjestelmä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi