Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Samsungin tulos romahti odotetusti yli 50 prosenttia

Muistipiirien laskeva hinta painaa Samsungin tulosta. Lehtikuva/AFP

Elektroniikkajätti Samsung Electronicsin kolmannen vuosineljänneksen tulos on pudonnut 52 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Eteläkorealaisyhtiön tulos oli 5,4 miljardia dollaria.

Romahdus oli odotettu. Yhtiö antoi aiemmin lokakuussa tulosvaroituksen.

Kyseessä on jo neljäs perättäinen vuosineljännes, jolloin Samsungin tulos heikkenee, ja analyytikot uumoilevat luisun jatkuvan myös kuluvana vuosineljänneksenä.

Samsungin tulosta rasittaa erityisesti muistipiirien laskenut kysyntä ja hinta. Muistipiirejä käytetään muun muassa älypuhelimissa, tietokoneissa ja palvelimissa.

Samsung on maailman johtava älypuhelinten myyjä. Myyntiä seuraavan IHS Markitin mukaan se pitää hallussaan 23 prosentin osuutta älypuhelinmarkkinasta, perässään kiinalaiset Huawei ja Oppo sekä yhdysvaltalainen Apple .

Älypuhelinten markkinat ovat kuitenkin hiipuneet. Kuluttajat eivät enää vaihda uusimpiin älypuhelinmalleihin yhtä hanakasti kuin vielä muutama vuosi sitten, koska suuret innovaatiot ovat harvassa.

Samsung kuitenkin kertoo, että sen puhelinmyyntiä on kasvattanut kalliimman luokan Galaxy Note 10 -puhelimen myynti ja keskihintaisten puhelinmallien myynti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi