Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kone paransi tulostaan, myös saadut tilaukset kasvussa

Saadut tilaukset kasvoivat heinä-syyskuussa noin kymmenen prosenttia vuoden takaisesta. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Hissejä ja liukuportaita valmistava Kone kasvatti tulostaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Heinä-syyskuun oikaistu liikevoitto kohosi 321,9 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 273,7 miljoonaa euroa.

Saadut tilaukset kasvoivat heinä-syyskuussa noin kymmenen prosenttia vuoden takaisesta. Liikevaihtoa kertyi 2,56 miljardia euroa, mikä on noin 12 prosenttia enemmän kuin vertailukaudella.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo olevansa monin tavoin tyytyväinen Koneen kehitykseen kolmannella vuosineljänneksellä.

Ehrnroothin mukaan saatujen tilausten hyvä kasvu kaikilla alueilla jatkui ja liikevaihdon kasvu oli vahvalla tasolla muun muassa palveluliiketoiminnan kiihtyvän kasvun myötä.

Liiketoiminnan kannattavuutta kuvaava oikaistu liikevoittoprosentti kohosi 12,6 prosenttiin vertailukauden 12,0 prosentista. Ehrnroothin mukaan kannattavuus nousi paremman hinnoittelun ja tehokkuuden ansiosta.

Arviota liikevaihdon kasvusta viilattiin ylöspäin

Kone nostaa hieman arviotaan koko vuoden liikevaihdon kehityksestä. Liikevaihdon odotetaan kasvavan tänä vuonna 5–8 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein laskettuna. Aiempi arvio oli 4–7 prosenttia. Myös tämän vuoden liikevoittoa koskeva ohjeistus tarkentui hieman ylöspäin.

Ehrnroothin mukaan epävarmuus kasvaa Koneen taloudellisessa toimintaympäristössä.

– Olen kuitenkin luottavainen tulevasta vuodesta vahvasta ja parantuvasta kilpailukyvystämme, hyvästä tilauskannasta ja kasvavasta huoltoliiketoiminnasta johtuen, Ehrnrooth sanoo.

Tiedotteessa ei mainintaa Thyssenkruppista

Ehrnrooth ei ota tulostiedotteessa kantaa spekulaatioihin saksalaisen teollisuusjätin Thyssenkruppin hissiliiketoiminnan ostosta.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi viikko sitten, että Kone olisi keskustellut pääomasijoittaja CVC Capitalin kanssa yhteistarjouksen tekemisestä Thyssenkruppin hisseistä.

Bloombergin tietojen mukaan Kone selvittää myös muita mahdollisia kumppanuuksia Thyssenkruppin hissien ostoa varten.

Kauppahinnan on arvioitu kohoavan yli 15 miljardiin euroon. Kyse olisi suomalaisittain poikkeuksellisen suuresta yrityskaupasta. Ehrnrooth on aiemmin sanonut, että Koneen ja Thyssenkruppin hissiliiketoiminnat sopisivat täydellisesti yhteen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi