Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Atrian tulos parani – sianlihan vienti Kiinaan kasvoi voimakkaasti

Atrian vientimäärät Kiinaan ovat kasvussa. Lehtikuva / Timo Aalto

Lihayhtiö Atria kasvatti tulostaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Liikevoittoa kertyi heinä-syyskuussa 16,7 miljoonaa euroa, eli neljä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Liikevaihto kasvoi runsaat kaksi prosenttia 366 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan Atrian kaikki liiketoiminta-alueet paransivat tulostaan.

Gröhn kertoo, että kasvavia tuoteryhmiä ovat siipikarja ja valmisruoka. Lihavalmisteissa kysynnän kasvu kohdistuu aiempaa kalliimpiin tuotteisiin.

– Kulutuksen kohdistuminen entistä vahvemmin kananlihaan näkyy sian- ja naudanlihan kysynnässä. Tämä kehitys on pitkäkestoinen, Gröhn sanoo tulostiedotteessa.

Atria ilmoitti aiemmin lokakuussa suunnittelevansa 130 miljoonan euron laajennusinvestointia siipikarjatuotantoon Nurmon tehtaalleen Seinäjoelle.

Vienti Kiinaan vetää sikaruton seurauksena

Atrian mukaan sianlihan vienti Kiinaan kasvoi voimakkaasti kolmannella vuosineljänneksellä. Maassa levinnyt afrikkalainen sikarutto on lisännyt suomalaisten lihatalojen tuotteiden kysyntää Kiinassa.

Tautiin on arvioitu voivan kuolla jopa yli puolet Kiinan 400 miljoonasta siasta. Atrian mukaan Kiinassa sianlihan tuotanto on vähentynyt ja ennusteiden mukaan vähenee edelleen afrikkalaisen sikaruton vuoksi.

– Myös Atrian vientimäärät Kiinaan ovat kasvussa, ja tänä vuonna viemme Kiinaan noin 12 prosenttia vuosittaisesta sianlihan tuotannostamme. On mahdollista, että vientimäärät kasvavat edelleen, Gröhn sanoo.

Maa- ja metsätalousministeriö kertoi syyskuussa, että suomalaisen sianlihan vientimahdollisuudet Kiinaan laajenevat. Jatkossa Kiinaan voi viedä aiempaa useampia ruhonosia ja pakastetuotteiden lisäksi voidaan kuljettaa jäähdytettyä lihaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi