Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Heinolan Sahakoneet irtisanoo lähes puolet työntekijöistään - toimitusjohtaja: "Lomautuskeino on jo käytetty"

Yhtiön yt-neuvottelut päättyivät viime tiistaina. Toimitusjohtaja Jan Räsänen kertoo, että ensimmäiset irtisanomislaput annettiin keskiviikkona. Lopuille irtisanottaville ilmoitetaan asiasta tämän viikon aikana.

Heinolan Sahakoneet oy:n yt-neuvottelut päättyivät viime tiistaina. Kuva: Sanni Koivuniemi

Heinolan Sahakoneet oy irtisanoo 34 työntekijää. Yhtiön yt-neuvottelut päättyivät viime tiistaina. Toimitusjohtaja Jan Räsänen kertoo, että ensimmäiset irtisanomislaput annettiin keskiviikkona. Lopuille irtisanottaville ilmoitetaan asiasta tämän viikon aikana.

Yt-menettelyn jälkeen Heinolan Sahakoneiden työntekijämäärä vähenee vajaalla puolella. Ennen yt-neuvotteluja yritys työllisti 77 henkilöä. Irtisanomiset olivat Räsäsen mukaan välttämätön toimenpide.

– Lomautuskeino on jo käytetty. Markkinat ovat muuttuneet epävarmemmiksi ja kausivaihtelut ovat suuria, Räsänen sanoo.

Eri osastoja yhdistettiin

Yt-neuvotteluissa päätettiin muuttaa yrityksen toimintaa muun muassa yhdistämällä eri osastoja. Näin tehtiin esimerkiksi mekaniikka- ja automaatio-osastojen kohdalla, jotka sulautettiin yt-menettelyssä yhdeksi suunnitteluosastoksi. Luottamusmies Jani Tikkasen mukaan irtisanomiset koskettivat tasaisesti kaikkia osastoja.

Irtisanomisajat vaihtelevat työurien pituuden perusteella kahdesta kuukaudesta puoleen vuoteen.

Viennin osuus vaihtelee suuresti

Heinolan Sahakoneet tuottaa teknologiaa sahoille ja energiahakkeen tuotantoon. Yhtiö toimittaa tavaraa sekä kotimaahan että ulkomaille. Jan Räsäsen mukaan vuosittainen vaihtelu on suurta: jonain vuonna viennin osuus voi olla jopa 70 prosenttia tuotannosta, jonain toisena vuonna huomattavasti vähemmän.

Tämä kertoo alan projektiluontoisuudesta. Jos yritys onnistuu saamaan ison projektin ulkomaille, nousee viennin osuus tuotannosta huomattavaksi.

– Epävarmuus alalla on lisääntynyt. Välillä on kausia, jolloin kysyntä on todella kovaa ja välillä sitä ei ole juuri lainkaan. Pienemmällä henkilöstömäärällä pystymme olemaan joustavampia ja vastaamaan paremmin kysynnän muutoksiin, sanoo toimitusjohtaja Jani Tikkanen.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi