Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkanteita kahdesta kalliista kuluttajaluotosta – toteutuessaan olisi ensimmäinen kerta Suomessa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo kuluttajaluottoja koskevasta asiasta lisää keskiviikkona. LEHTIKUVA/Martti Kainulainen

Kuluttaja-asiamies pyytää ennakkoilmoittautumisia ryhmäkanteisiin, jotka koskevat kahta kuluttajaluottoa, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV. Kuluttaja-asiamies kertoo pitävänsä luottoja kohtuuttoman kalliina.

Ryhmäkanteiden nostaminen edellyttää, että niihin ilmoittautuu riittävän suuri kuluttajaryhmä, minkä vuoksi asiamies etsii nyt tiettyjä luottoja ottaneita kuluttajia.

KKV:n viestintäjohtaja Laura Salmi kertoo, että kyse olisi ensimmäisestä kerrasta, kun ryhmäkanteita nostettaisiin Suomessa. Hänen mukaansa ryhmäkanteita on kuitenkin harkittu aiemminkin.

– Se (ryhmäkanne) edellyttää, että siinä on riittävästi ihmisiä, että sen pystyy nostamaan. Sen takia haemme ihmisiä, että se olisi mahdollista, Salmi sanoo.

Ryhmäkanteet ovat olleet mahdollisia vuodesta 2007 lähtien. Vain kuluttaja-asiamies voi ajaa ryhmäkanteita.

Esillä Carunan tapauksessa

Kuluttaja-asiamies harkitsi ryhmäkannetta näkyvästi, kun sähköyhtiö Caruna ilmoitti joitakin vuosia sitten isoista korotuksista sähkönsiirron maksuihin. Neuvottelujen jälkeen Caruna taipui korotusten jaksottamiseen pitemmälle aikavälille eikä ryhmäkannetta tarvittu.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo kuluttajaluottoja koskevasta asiasta lisää keskiviikkona.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi