Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Heinolalainen yritys Suomen Kuitulevy hakeutuu yrityssaneeraukseen

Puukuitulevyjä valmistava Suomen Kuitulevy oy hakeutuu yrityssaneeraukseen. Yritys on jättänyt hakemuksen yrityssaneeraukseen pääsystä Päijät-Hämeen käräjäoikeudelle tänään perjantaina, kertoo yritys tiedotteessaan.

Yhtiön tuotantolaitos sijaitsee Heinolassa. Sen liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskentelee 75 henkilöä. Liikevaihdosta yli 80 prosenttia menee vientiin ja suurimmat vientimaat ovat Skandinavian maat ja Iso-Britannia.

Yrityssaneeraukseen on johtanut yrityksen tiedotteen mukaan halpatuottajamaista, kuten Venäjästä, Itä-Euroopasta ja Baltiasta vuosia jatkunut kilpailu, joka on ensisijaiinen syy huonoon kannattavuuteen. Yritys on kuitenkin viime vuosina tehostanut toimintaansa merkittävästi sisäisillä kehittämistoimilla, jonka lisäksi se on saanut hyvään alkuun tuotteistonsa kehitystyön.

Brexitin viivästyminen sekä maailmantalouden kasvun hidastuminen ovat kuitenkin aiheuttaneet ongelmia markkinoilla ja siten eliminoineet tai hidastaneet kehitystoimien vaikutuksia. Lisäksi yhtiön tuotantolaitteistossa on sattunut kuluvan vuoden aikana iso konevaurio. Vaurio on korjattu, mutta huonontaa  kertaluonteisesti yhtiön tämän vuoden tulosta merkittävästi.

Lue myös: Lahtelaiselle valaisimet sisämarkkinoille, kärköläläiselle vanerille tullit - näin brexit vaikuttaa yrityksissä
 
Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi