Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kaksi heinolalaista yritystä palkittiin vuoden oppisopimustyönantajina Päijät-Hämeessä

Teboil Tähtihovin oppisopimusopiskelijoista neljä opiskelee Salpauksessa. Kuvassa yrittäjä Petri Wallin (vas.) ja Salpauksen opettaja Outi Miettinen (oik.). Kuva: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus palkitsi heinolalaiset Rakennusliike A. Rossin ja Teboil Tähtihovin vuoden oppisopimustyönantajina. Oppisopimuskoulutuksella tarkoitetaan koulutusta, jossa voi opiskella ammattiin käytännön työtehtävissä työpaikalla.

Rakennusliike A. Rossi tarjoaa rakennusalan koulutusta ja yrityksessä on ollut oppisopimusopiskelijoita vuodesta 2008. Yrittäjän Antti Rossin mukaan osa opiskelijoista työllistyy yritykseen, osa puolestaan jatkaa esimerkiksi jatko-opiskeluiden pariin.

Kuva Rakennusliike A. Rossin työmaalta. Kuvassa vasemmalla Salpauksen opettaja Osmo Virtanen ja oikealla yrittäjä Antti Rossi. Kuva: Koulutuskeskus Salpaus

– Oppisopimus on vaivan väärti. Se on ollut hyvä kokemus meille ja samalla kehittyy itsekin, kun kiinnittää esimerkiksi omaan opastamiseen huomiota, yrittäjä Antti Rossi kertoo.

Teboil Tähtihovissa oppisopimusopiskelijat ovat pitkälti nuoria, mutta opiskelijoiden joukossa on ollut myös aikuisia, jotka ovat halunneet osaamisestaan todistuksen. Tällä hetkellä yrityksessä on kolme liiketoiminnan oppisopimusopiskelijaa ja kaksi opiskelijaa ravintola- ja catering-alalta.

– Meillä oppisopimusopiskelijat eivät ole pelkkiä apukäsiä tai opiskelijoita, vaan he kuuluvat työperheeseen samalla tavalla kuin muutkin. Välillä myös jeesataan henkilökohtaisissa asioissa, Teboil Tähtihovin yrittäjä Petri Wallin kertoo.

Petri Wallinin ja toisen yrittäjän Minna Wallinin mukaan oppisopimuksen hyvä puoli on nimenomaan se, että sen aikana saa sekä teoreettista että käytännön osaamista.

– Oppisopimuksella pystymme luomaan yksilöllisen opiskelupolun. Jos näemme työpaikalla, että jollain osa-alueella on osaamisessa puutteita, niin jaamme asian opettajan kanssa. Voimme yhdessä koulun kanssa kiinnittää samoihin asioihin huomiota ja edistää osaamisen kehittymistä, Petri Wallin jatkaa.

Lue myös: Kolme vuotta työttömänä ollut Niklas Dahl työllistyi muutaman kuukauden koulutuksella konepajalle: "Tässä on tulevaisuus"
 
Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi