Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Huonoja uutisia talousrintamalta: moni menettää työnsä Lahti Precisionin yt-neuvottelujen päätteeksi

Pitkään yrityksessä työskennellyt irtisanottu kertoo, että oman yksikön loppumista ja irtisanomisia osattiin työkavereiden kesken jo odottaa.

Toimitusjohtaja Juho Koskisen mukaan teräsosavalmistusyksikköä ei ollut enää järkevää pitää omissa käsissä. Yksikön toiminta lakkaa. Kuva: Arkisto/Katja Luoma

Lahti Precision oy irtisanoo yt-neuvottelujen päätteeksi 25 henkilöä. Irtisanottavien joukossa on työntekijöitä ja toimihenkilöitä.

Yt-neuvottelut koskivat alun perin yrityksen koko henkilöstöä. Irtisanomistarve oli neuvottelujen alkaessa enintään 35 henkilöä.

Neuvottelujen lopputuloksena yrityksen teräsosavalmistusyksikkö loppuu. Toimitusjohtaja Juho Koskisen mukaan yksikköä ei ollut enää järkevää pitää omissa käsissä. Jatkossa osaaminen ostetaan alihankintana. Osa pystytään Koskisen mukaan ostamaan Päijät-Hämeestä.

– Tuotteiden erä- ja kappalekoot ovat sellaisia, ettei niitä kannata kaukaa rahdata, hän perustelee. Osa kuitenkin ostetaan muualta kotimaasta, myös ulkomailta.

Lue myös: Kolmesataa metriä on pitkä matka ja pöly painavaa punnittavaa – yli satavuotinen lahtelaisyritys muutti konttorinsa tuotantotilojen kylkeen
 

Teräsosavalmistusyksikön lisäksi työpaikkoja vähenee myös suunnittelusta, myynnistä ja tietyistä tukitoiminnoista.

Koskinen kertoo, että Lahti Precision on toteuttanut viime kuukaudet rakennemuutosta. Yritys on vienyt tekemistä aiempaa tiukemmin lähemmäs yrityksen ydinosaamista ja pyrkinyt kehittämään palveluitaan. Uutta työvoimaa on palkattu, esimerkiksi ohjelmisto-osaajia.

Irtisanottu: Olen luottavainen, että töitä löytyy

Neuvotteluissa irtisanomisilmoituksen saanut, pitkään yrityksessä työskennellyt mies kertoo, etteivät yt-neuvottelut tulleet yllätyksenä.

– Yksikkömme jatko oli jo alkuvuodesta epävarma, joten osasimme työkavereiden kanssa odottaa, että yt-neuvottelut alkavat.

Miehen työt jatkuvat nyt irtisanomisajan loppuun. Hän on jo ehtinyt kysellä töitä muualtakin, mutta vielä ei ole tärpännyt.

– Olen ihan luottavaisin mielin, että töitä löytyy.

Lahti Precision on punnitukseen ja annostukseen erikoistunut yritys. Sen liikevaihto oli viime vuonna 27 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto reilut miljoona euroa.

Vaihdetu jutun kuva 21.10. kello 11.08. Aiemmassa kuvassa oli mukana myös toinen henkilö, eikä hän liity juttuun.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi