Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Yrittäjät ovat valmiita maksamaan päästöistä enemmän veroja – ehtona yrittämisen ja työn verotuksen keventäminen

Peräti 71 prosenttia katsoo, että verotusta pitää kehittää niin, että päästöistä maksetaan enemmän veroja ja samanaikaisesti kevennetään yrittämisen sekä työn verotusta. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Yli puolet yrittäjistä ei kannata kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, jos se vaikuttaa Suomen talouden kilpailukykyyn, ilmenee syyskuussa tehdystä Yrittäjägallupista. Reilu kolmannes puoltaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, jonka tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2035.

58 prosenttia yrityksistä on kuitenkin halukkaita lisäämään toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Vain 28 prosenttia torjui toimet.

– Positiivisesti yllätti, että liiketoiminnan näkökulmasta näihin asioihin pitäisi panostaa enemmän, arvioi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Hänen mukaansa halukkuus lisätä toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi edustaa tervettä realismia ja halua tarttua mahdollisuuksiin, joita ilmastonmuutoksen torjuminen voi tarjota.

Peräti 71 prosenttia katsoo, että verotusta pitää kehittää niin, että päästöistä maksetaan enemmän veroja ja samanaikaisesti kevennetään yrittämisen sekä työn verotusta.

– Kuulostaa hyvältä, että tällä tavalla yrittäjäkentässä ajatellaan, Pentikäinen sanoo.

Kolmannes selvittänyt ilmastonmuutoksen vaikutuksia

Yrittäjägallupissa kysyttiin myös ilmastonmuutoksen ja sen hillitsemisen vaikutuksia yritykseen. 18 prosenttia arvioi sen vahvistavan ja 13 prosenttia heikentävän liiketoimintaa. Yli puolet on sitä mieltä, ettei ilmastonmuutos vaikuta mitenkään.

Kolmannes yrityksistä on selvittänyt ilmastonmuutoksen ja sen hillitsemisen vaikutuksia yrityksen toimintaan.

Myönteisimmin ilmastotoimiin suhtautuvat pääkaupunkiseudulla toimivat yritykset. Toimialoista palvelut erottuvat monissa suhteissa muiden toimialojen yrityksistä.

Suomen Yrittäjien jäsenet ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joiden päästöt ovat tyypillisesti paljon pienempiä kuin suuryritysten. Yrittäjägallupiin vastasi 1 006 pienten- ja keskisuurten yritysten edustajaa. Kyselyn toteutti Kantar TNS .

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi