Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahteen uusi huipputehokas sähköautojen latausasema, palvelee myös Nelostien liikennettä

Tulevan suurteholatausaseman latauspisteiden kerrotaan olevan jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaampia. Kuva: Jyrki Hämäläinen

Useiden autonvalmistajien yhteisyritys IONITY ja K-ryhmä avaavat nopean sähköautojen latausaseman marraskuun puolivälissä Lahteen Neste K Kariston pihalle. Aseman latauspisteiden kerrotaan olevan jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaampia.

Suurteholatausaseman rakennustyöt alkoivat maanantaina. Ensimmäisessä vaiheessa asemalle tulee kaksi suurteholatauspistettä, mutta kysynnän kasvaessa niiden määrä voidaan nostaa kuuteen.

Latausasema palvelee paikallisten autoilijoiden lisäksi viereistä Nelostietä kulkevia sähköautoilijoita. Latauspisteillä voi ladata 15 minuutissa noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava auto voi hyödyntää koko lataustehoa.

Suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta vastaa IONITY. K-ryhmä puolestaan tarjoaa niille hyvät sijainnit. Lokakuun aikana kumppanit avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle, ja lähiviikkoina selviää myös kolmannen aseman sijainti Helsingistä Tampereen suuntaan kulkevan Kolmostien varrella.

IONITYn tavoitteena on, että ensi vuonna sen rakentamassa verkostossa on Euroopassa 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä niitä on 149.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi