Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Trump poisti tulleja kiinalaistuotteilta

Trump sanoi tiedotustilaisuudessa Australian pääministeri Morrisonin kanssa, ettei hänellä ole mitään kiirettä saada kauppasopimusta Kiinan kanssa ennen ensi vuoden vaaleja. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tilapäisesti poistanut rangaistustullit sadoilta kiinalaisilta tuotteilta, vain muutamaa viikkoa ennen kuin Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvotteluja on määrä jatkaa.

Amerikkalaisviranomaisten mukaan tullit poistetaan vuoden loppuun asti. Listalla on monia erilaisia tuotteita teräspalkeista elektroniikkaan ja prosessoreihin. Myös koirien kaulapannoilta ja monilta muilta lemmikkieläintuotteilta poistettiin tullit väliaikaisesti.

Tämä oli kolmas kerta elokuun jälkeen, kun Yhdysvallat viivästyttää tai poistaa kiinalaistuotteille määrättyjä tulleja. Lokakuun alussa oli määrä astua voimaan uusia tulleja. Aiemmin tässä kuussa Trump ilmoitti määränneensä kahden viikon lykkäyksen niiden voimaantulolle.

Trump sanoi tiedotustilaisuudessa Australian pääministeri Scott Morrisonin kanssa, ettei hänellä ole mitään kiirettä saada kauppasopimusta Kiinan kanssa ennen ensi vuoden vaaleja.

– En halua osittaista ratkaisua. En usko tarvitsevani sitä ennen vaaleja, Trump julisti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi