Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Huawei julkisti uuden lippulaivapuhelimen – pakotteiden takia ilman Googlen sovelluksia

Ennen amerikkalaisia pakotteita Huawei on menestynyt hyvin länsimaisilla puhelinmarkkinoilla. LEHTIKUVA / AFP

Kiinalainen teknologiajätti Huawei on julkistanut uuden Mate 30 -lippulaivapuhelimen, johon ei ole esiasennettu Googlen sovelluksia ja palveluja. Yhdysvallat on vakoiluepäilyjen takia toukokuussa kieltänyt amerikkalaisyhtiöitä käymästä kauppaa Huawein kanssa.

Ennen amerikkalaisia pakotteita Huawei on menestynyt hyvin länsimaisilla puhelinmarkkinoilla ja oli noussut maailman toiseksi suurimmaksi valmistajaksi korealaisen Samsungin jälkeen. Ongelmat Googlen sovellusten saamisesta murentavat kuitenkin sen asemaa lännessä.

Kiinassa käytetään paikallisia sovelluksia, joten kotimarkkinoilla Googlen sovellusten puuttumisesta ei ole haittaa. Useimmat länsimaiset kuluttajat kuitenkin odottavat löytävänsä puhelimistaan muun muassa Google Play -sovelluskaupan, viestipalvelu WhatsAppin ja Googlen kartat.

Huawein kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Richard Yu myönsi, että Googlen sovellukset puuttuvat, mutta huomautti, että Huawein omassa valikoimassa sovelluksia on tarjolla 45 000 kappaletta.

Uutuuspuhelimet toimivat Huawein kehittämällä Android-versiolla. Myöhemmin yhtiö aikoo tuoda markkinoille oman Harmony-nimisen käyttöjärjestelmän.

Uusien Mate 30- ja Mate 30 Pro -mallien saatavuus Suomessa vahvistetaan myöhemmin, ilmoitti Huawei suomenkielisessä tiedotteessaan. Kallein Mate 30 Pro -malli toimii 5g-verkossa. Sen suositushinta on 1 200 euroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi