Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

British Airwaysin lentäjät peruivat ensi viikolle kaavaillun lakkonsa

British Airways joutui maanantaina ja tiistaina pitämään kaikki Britannian kentillä olleet koneensa maassa ja perumaan arviolta 1 600 lentoa. Kuva: Lehtikuva/AFP

Lentoyhtiö British Airwaysin lentäjät ovat peruneet ensi viikolle kaavaillun lakkonsa. Lentäjiä edustavan Balpa-ammattiliiton mukaan lakko peruttiin, koska jonkun täytyi ottaa ensimmäinen askel tilanteen selvittämiseksi.

– Toivon, että BA (British Airways) ja sen omistaja IAG toimivat yhtä vastuullisesti kuin lentäjät, liiton edustaja sanoo.

Lentäjät lakkoilivat jo viime viikon alussa pitkäksi venyneen palkkakiistan takia. British Airways joutui sekä maanantaina että tiistaina pitämään kaikki Britannian kentillä olleet koneensa maassa ja perumaan arviolta 1 600 lentoa. Lakkoilu vaikutti myös Lontoon ja Helsingin väliseen lentoliikenteeseen.

Lentäjät palasivat ohjaamoihin keskiviikkona, mutta yhtiön lennoissa oli edelleen häiriöitä, koska sekä koneita että lentäjiä oli väärissä paikoissa.

Nyt peruttu lakko oli määrä järjestää ensi viikon perjantaina. Balpan mukaan uusia lakkoja voi kuitenkin olla tiedossa, jos lentoyhtiö "kieltäytyy uusista merkittävistä neuvotteluista".

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi