Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

St1 rakentaa uuden biojalostamon Göteborgiin

St1 on parin viime vuoden aikana investoinut Göteborgin jalostamolle. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Energiayhtiö St1 rakentaa uuden biojalostamon jalostamolleen Göteborgissa. Uuden biojalostamon on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2022. Siellä voidaan käyttää laajaa valikoimaa raaka-aineita biodieselin, lentopolttoaineen ja teollisuusbensiinin valmistamiseen.

St1 on parin viime vuoden aikana investoinut Göteborgin jalostamolle, ja tavoitteena on nostaa sen uusiutuvien polttonesteiden tuotanto 200 000 tonniin.

Koko investoinnin arvo nousee noin 200 miljoonaan euroon. Tämä sisältää vedyn tuotantolaitoksen, uusiutuvien polttonesteiden tuotantolaitoksen ja uuden säiliöalueen.

– St1 on pohjoismainen energiayhtiö, jolla on selkeä visio olla johtava hiilidioksidipäästöjä vähentävän energian valmistaja ja myyjä. Se tarkoittaa oman uusiutuvan energian tuotannon jatkuvaa kehittämistä ja vahvistamista fossiilisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi eri sektoreilla – uusi biojalostamo tulee olemaan merkittävä lisä liikennepolttonesteiden alueella, sanoi St1-jalostamon toimitusjohtaja Bo-Erik Svensson tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi