Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Huthikapinalliset uhkaavat uusilla iskuilla Saudi-Arabiaa vastaan

Iranin tukemat huthikapinalliset ovat ilmoittautuneet viikonlopun iskujen tekijäksi Saudi-Arabian öljytuotantolaitoksia vastaan. LEHTIKUVA/AFP

Jemenin huthikapinalliset uhkaavat uusilla iskuilla Saudi-Arabiaa vastaan, kertoo kapinallisten edustaja.

Iranin tukemat huthikapinalliset ovat ilmoittautuneet viikonlopun iskujen tekijäksi Saudi-Arabian öljytuotantolaitoksia vastaan.

Suomen Saudi-Arabian suurlähettiläs Antti Rytövuori arvioi eilen STT:n haastattelussa, että huthikapinallisten kyky tehdä tämän mittakaavan iskuja on kuitenkin epävarma, joten taustalla voi olla laajempia kytköksiä.

Yhdysvallat on taas syyttänyt iskusta Irania, joka on kiistänyt asian.

Saudi-Arabian ja Iranin välit ovat olleet jännitteiset jo pitkään. Ne käyvät valtataistelua Lähi-idässä ja ovat aseistaneet eri ryhmittymiä niin Syyrian kuin Jemenin sisällissodissa.

Myös Yhdysvaltain välit Iraniin ovat presidentti Donald Trumpin kauden aikana jälleen kiristyneet, kun maiden välinen ydinsopimus laitettiin jäihin. Trump sanoi maan olevan valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyyn hyökkäykseen.

Saudi-Arabiaan lauantaina tehdyt iskut ovat nostaneet öljyn hintaa. Uutistoimisto Reuters kertoi varhain tänään, että öljyn hinta nousi yli 15 prosenttia korkeimmalle tasolleen liki neljään kuukauteen

EU pitää Saudi-Arabiaan tehtyjä iskuja todellisena uhkana alueelliselle turvallisuudelle, sanoo EU:n tiedottaja Maja Kocijancic. Hänen mukaansa jännitteet alueella ovat korkealla ja EU painottaa, kuinka tärkeää maltti on nyt.

Myös Venäjä varoittaa reagoimasta liian hätäisesti iskuihin. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo Venäjän kehottavan kaikki maita välttämään hätiköityjä toimia sekä päätelmiä, jotka voisivat kärjistää tilannetta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi