Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Japani saattaa valita Patrian AMV-vaunut – testaukset alkamassa

Patria kertoo, että yhtiö voi valmistaa vaunuja Japanissa, jos Japani valitsee Patria AMV:n tulevaksi miehistönkuljetusajoneuvokseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Japanin puolustusministeriö on ostanut Patrialta kaksi AMV-miehistönkuljetusvaunua testattavaksi. Japani tekee päätöksen varsinaisista hankinnoista noin vuoden ajan kestävien kenttätestien jälkeen.

Jos Patria saa Japanista varsinaisen tilauksen, kyse on huomattavasta kaupasta.

– Ei se missään nimessä ole pienimmästä päästä Patrian toteutuneista ajoneuvokaupoista, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Petri Jokinen Patrian Land-yksiköstä.

Jos kauppa toteutuu, se olisi tiettävästi tähän mennessä suurin AMV-vaunuja koskeva kauppa. Jokinen ei kuitenkaan vahvista tietoa salassapitosopimusten vuoksi.

Hänen mukaansa Japanissa salassapitosäännöt ovat selvästi tiukemmat kuin länsimaissa.

Satojen vau nujen kaupat

Patria on aiemmin myynyt AMV-vaunuja Suomeen, Ruotsiin, Puolaan, Sloveniaan, Kroatiaan ja Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin.

Muun muassa Puolaan on toimitettu satoja vaunuja. Suurkauppojen arvo nousee satoihin miljooniin euroihin. Osa vaunuista valmistetaan tavallisesti kohdemaassa.

– Mikäli Japani valitsee Patria AMV:n tulevaksi miehistönkuljetusajoneuvokseen, olemme valmiit teknologiansiirtoon ja ajoneuvojen valmistukseen Japanissa, Jokinen sanoo.

Japanin puolustusvoimien järjestämiin testeihin osallistuu lisäksi kahden muun yrityksen valmistamat miehistönkuljetusvaunut.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi