Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahden kaupunki myy polttoöljytukkurille tontin Möysästä – suunnitteilla uusi autopesula

Polttis oy:n autopesulasta on tarkoitus tulla ympäristöystävällinen pesukatu henkilöautoille. Arkistokuva. Kuva: Pertti Louhelainen

Moottori- ja lämmityspolttoöljyihin erikoistunut tukkuyritys Polttis oy haluaa ostaa Möysästä tontin uutta autopesulaa varten. Asemakaavassa autohuolto- ja bensiiniasematontiksi määrätty kortteli on tällä hetkellä Lahden kaupungin omistuksessa. Myytävä tontti sijaitsee Möysässä Polvikadun ja Ahtialantien risteyksessä.

Kauppoja ei vielä ole tehty, sillä Lahden tekninen lautakunta päättää tontin myymisestä kokouksessaan keskiviikkona 28. elokuuta.

Kauppaehdoissa määrätään, että rakentaminen pitää aloittaa ensi vuoden loppuun mennessä ja pesulan täytyy olla käyttökunnossa viimeistään 31.12.2021. Polttis oy:n tarkoitus on rakennuttaa tontille noin 450 kerrosalaneliömetrin suuruisen henkilöautojen pesukadun, joka työllistää noin viisi ihmistä.

Yrittäjä Hannu Kohtaniemi ei halunnut kommentoida suunnitelmia tarkemmin ennen tontin myyntiä.

– Kaikki on vielä avoinna, Kohtaniemi sanoo.

Lahdessa on ennestään useita sekä raskaan kaluston että henkilöautojen pesuloita. Polttiksen pesukadusta on tarkoitus saada mahdollisimman ekologinen ja ympäristöystävällinen, jotta sille voidaan hakea kestävään kehitykseen tähtäävä Joutsenmerkki.

Pohjoismaisen ympäristömerkin saa ajoneuvopesula, jossa resursseja käytetään säästeliäästi ja tehokkaasti, mahdollisimman pienillä päästöillä ilmaan, maaperään ja veteen. Vedenkulutus, jätehuolto ja kemikaalien käyttö ovat tärkeimpiä vaatimuksia.

Myytävä tontti on kooltaan noin 2 200 neliömetriä, ja sen myyntihinta on 80 475 euroa. Ostaja maksaa myös alle 1 600 euron lohkomiskulut.

Juttua muokattu 27.8. kello 23.07: lisätty tieto, että rakentamisen pitää alkaa 2020 loppuun mennessä ja korjattu tieto siitä, että valmista pitää olla viimeistään 2021 lopussa.

Sanni Laine
sanni.laine@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi