Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Mediakonserni Keskisuomalainen kasvatti tulostaan selvästi, nosti arviotaan koko vuoden tuloskunnosta

Keskisuomalainen konserni paransi tulostaan selvästi tammi-kesäkuussa. Kuvassa Keskisuomalainen-sanomalehden toimitalo. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Mediakonserni Keskisuomalaisen liikevoitto tammi-kesäkuussa oli 7,1 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi reippaasti vuoden takaisesta, jolloin vastaava lukema oli 4,3 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto kasvoi yli kolmanneksen ja oli reilut 112 miljoonaa euroa.

Lukemien kasvu oli pääosin seurausta yritysostoista. Keskisuomalainen osti huhtikuussa Kaakon viestinnän sekä ESV-Paikallismediat . Kaupassa Keskisuomalaiselle siirtyi muun muassa kuusi sanomalehteä ja tukku paikallislehtiä. Joulukuussa konserni hankki omistukseensa Suomen Suoramainonnan.

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi toteaa yhtiön pystyneen yritysostojen myötä tehostamaan toimintaansa. Kannattavuus ei kuitenkaan vielä ole yhtiön tavoitteiden mukainen.

– Toimintaympäristö on mediayhtiön näkökulmasta ollut edelleen haastava. Suomen talouden lievästi heikkenevä näkymä osaltaan lisää painetta tehostaa ja virtaviivaistaa toimintaamme, jotta pystymme säilyttämään tulostasomme riittävällä tasolla. Yhtiössä on meneillään useita tehostamiseen tähtääviä hankkeita, joiden uskomme kompensoivan mahdollisesti heikkenevää yleistä talouskehitystä, Kangaskorpi toteaa yhtiön tiedotteessa.

Keskisuomalainen nosti arviotaan kuluvan vuoden tuloksesta. Yritysostojen myötä konsernin liikevaihto ja operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto paranevat selvästi edellisvuoteen verrattuna. Aiemmin konserni arvioi liikevaihdon kasvavan yrityskauppojen vuoksi selvästi, mutta liikevoiton arvioitiin vain paranevan.

Keskisuomalainen on STT:n vähemmistöomistaja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi