Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Terveysjätti Pihlajalinna passittaa ulos 180 työntekijää – hoitajajärjestöt pelkäävät myös palkkojen leikkausta

Yhtiön mukaan henkilöstövähennysten määrä jää pienemmäksi kuin neuvottelujen alussa arvioitiin. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Hoitajaliitot Tehy ja Super sekä toimihenkilöiden Erto arvostelevat tiukasti terveysyhtiö Pihlajalinnan yt-neuvotteluita, joiden tuloksesta yhtiö kertoi torstaina. Pihlajalinna vähentää 180 työtehtävää, ja pääosa vähennyksistä tapahtuu irtisanomisilla.

Liitot pelkäävät, että Pihlajalinna aikoo yt-neuvottelujen seurauksena myös alentaa työntekijöidensä palkkoja. Tehy ilmoitti viime viikolla, että jäseniltä saatujen tietojen mukaan yt-neuvottelut olisivat johtamassa irtisanomisten ohella palkanalennuksiin.

Torstaina julkaistussa osavuosikatsauksessa Pihlajalinna kertoi toteuttavansa säästöjä myös "tasapuolistamalla palkkarakennetta".

Tehy on sanonut pitävänsä mahdollisia palkanalennuksia laittomina. Tehyn mukaan palkkojen alentaminen edellyttäisi, että yritys on taloudellisissa vaikeuksissa.

– Voittoa tekevä yritys ei voi laskea palkkoja, koska siltä puuttuu oikeuskäytännön edellyttämä riittävän painava taloudellinen peruste, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoi tiedotteessa.

Rytkösen mielestä yt-prosessi oli työntekijöille kohtuuton myös siksi, että se käynnistettiin juhannusviikolla ja kiirehdittiin loppuun.

"Missään tapauksessa lain edellytykset eivät täyty"

Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi kertoi torstaina STT:lle, ettei mahdollisista palkanalennuksista ole saatu Pihlajalinnalta tietoa.

– Tämä on aiheuttanut todella suurta hämmennystä meidän jäsenten keskuudessa.

Liitot aikovat tarkastella jokaisen jäsenensä irtisanomisen ja mahdollisen palkanalennuksen laillisuuden erikseen.

– Jos palkanalennuksia tullaan tekemään, niin missään tapauksessa lain edellytykset eivät täyty, Kirvesniemi sanoi.

Pihlajalinnan työntekijöillä on Kirvesniemen mukaan myös työehtosopimuksen määrittämän vähimmäistason ylittäviä palkkoja. Hänen mukaansa se ei silti oikeuta palkkojen alentamista.

Työntekijäpuoli toivoo Pihlajalinnan kertovan, mihin toimiin yhtiö aikoo ryhtyä.

– Työpaikalla ei millään tavalla voi sanoa, että ihmiset olisivat rauhallisella ja hyvällä mielellä, Kirvesniemi sanoi.

STT ei tavoittanut Pihlajalinnan toimitusjohtajaa Joni Aaltosta kommentoimaan asiaa.

Pihlajalinna aloitti kulukuurin

Pihlajalinnan irtisanomiset ovat osa kesäkuussa ilmoitettua tehostamisohjelmaa, jolla tavoitellaan noin 17 miljoonan euron säästöjä. Alun perin vähennystarpeeksi oli arvioitu enintään 380 henkilötyövuotta.

Yt-neuvottelujen seurauksena Pihlajalinna keskittää toimintojaan pääkonttoriinsa Tampereelle. Lisäksi yhtiö yhdistää toimipisteitään ja karsii päällekkäisiä toimintojaan.

Pihlajalinnan huhti-kesäkuun oikaistu liikevoitto oli 2,1 miljoonaa euroa, eli hieman enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Liikevaihto nousi 130 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 125 miljoonasta eurosta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi