Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Tuontitullien lykkäys ei piristänyt markkinoita – Helsingin pörssi laskussa

Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen OMX-indeksi oli iltapäivällä noin kaksi prosenttia pakkasen puolella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yhdysvaltain tiistaina julkistama päätös lykätä osaa Kiinaan kohdistuvista uusista tuontitulleista joulukuulle ei piristänyt markkinoita Euroopassa. Pörssi-indeksit ovat tänään olleet laskussa euroalueen ja Kiinan tuoreiden talouslukujen julkaisun jälkeen.

Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen OMX-indeksi oli iltapäivällä noin kaksi prosenttia pakkasen puolella. Huomattavaa laskua nähtiin muun muassa Outokummun osakkeissa.

Keskiviikkona julkistettiin euroalueen talouskasvun hidastuneen 0,2 prosenttiin toisella vuosineljänneksellä. Ensimmäisellä neljänneksellä kasvua oli 0,4 prosenttia. Huolestuttavana pidettiin Saksan bruttokansantuotteen 0,1 prosentin supistumista toisella neljänneksellä.

Pääsyynä heikentyneille talousnäkymille pidetään Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutuksia, jotka näkyvät myös Kiinan keskiviikkona julkaistuissa luvuissa.

Wall Street Journalin mukaan Kiinan työttömyys oli kasvussa ja teollisen tuotannon kasvu oli hidastunut matalimmalle tasolleen kymmeneen vuoteen. Teollinen tuotanto kasvoi heinäkuussa 4,8 prosenttia edellisvuodesta, kun vielä kesäkuussa kasvua edellisvuodesta oli 6,3 prosenttia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi