Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Wärtsilän tulos ja näkymät heikentyivät – kurssi rojahti rajuun laskuun

Yhtiö ennakoi, että kysyntä jää tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alemmaksi kuin mitä se on ollut edellisellä vastaavalla kaudella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Teknologiayhtiö Wärtsilän tuloksen ja näkymien heikentyminen tuotti markkinoille pettymyksen ja yhtiön pörssikurssi lähti rajuun laskuun. Vaihdetumpi B-osake päätyi 12,42 prosenttia pakkaselle. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna kurssista on sulanut yli kolmannes.

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos heikkeni huhti-kesäkuussa kahdeksan prosenttia ja oli 113 miljoonaa euroa. Yhtiö ennakoi, että kysyntä jää tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alemmaksi kuin mitä se on ollut edellisellä vastaavalla kaudella.

Näkymät ovat vaimeat sekä merenkulkuteknologian että energiantuotannon puolella. Wärtsilä Energyn näkymiä heikentävät energiatoimialan haasteelliset markkinaolosuhteet, kun geopoliittiset riskit ja talouden epävarmuus vaikuttavat asiakkaiden investointihalukkuuteen.

Tilauskertymä laski huhti-kesäkuussa 11 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Konsernijohtaja Jaakko Eskola sanoi katsauksessaan, että Wärtsilä ennakoi toimitusten keskittyvän tavallista vahvemmin vuoden viimeiselle neljännekselle.

Wärtsilällä on Eskolan mukaan edelleen hyvät mahdollisuudet hyötyä energiatehokkuuden kysynnästä ja siirtymästä vähähiilisiin energialähteisiin. Laitemarkkinoiden vaisuutta paikkaa huoltoliiketoiminnan liikevaihdon kasvu.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi