Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Bauhaus osti Lahden Kodin Terran – tulossa kymmeniä uusia työpaikkoja

Lahden Kodin Terran toiminta päättyy viimeistään tämän vuoden marraskuun lopussa. Kuva: Sami Lettojärvi

Osuuskauppa Hämeenmaa on myynyt Lahden Kodin Terra -tavaratalon Bauhausille. Lahden Kodin Terran toiminta on ollut tappiollista, ja toiminta päättyy viimeistään tämän vuoden marraskuun lopussa.

Kodin Terran tavaratalo uudistetaan ja sen tilalle tulee palveleva Bauhaus-myymälä, joka on määrä avata alkuvuonna 2020. Uudesta tavaratalosta löytyy yli 120 000 tuotetta kodin ja puutarhan rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen.

Bauhausin talousjohtaja Ansu Saarelan mukaan Lahteen laajentumisen kokonaisinvestointi on merkittävä. Bauhaus on kasvattanut tulostaan vuosittain, ja Lahden kaupoilla Bauhaus vahvistaa markkina-asemaansa Suomessa.

Luvassa uusia työpaikkoja

Lahden Kodin Terran henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Bauhausin palvelukseen joulukuun alussa. Lisäksi Bauhaus palkkaa kymmeniä uusia henkilöitä kaupan työtehtäviin loppuvuoden 2019 aikana. Bauhaus-tavaratalo työllistää tyypillisesti noin 100 kaupan alan ammattilaista.

Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormiston mukaan Lahden Kodin Terran henkilöstö on tehnyt hyvää työtä. Myymälä ei kuitenkaan ole kehittynyt samaan tapaan, kuin Hämeenlinnassa, jossa toiminta jatkuu edelleen normaalisti.

– Haluan jo tässä kohdassa kiittää meidän Lahden Terramme hienoa henkilöstöä, joka on haastavassa markkinatilanteessa upeasti palvellut asiakkaitamme vuosien varrella, Vormisto korostaa tiedotteessa.

Hämeenmaa panostaa Prismoihin

Vormiston mukaan Hämeenmaa aikoo vahvistaa Prismojen valikoimia. Pienraudan, työkalujen ja puutarhatuotteiden myynti siirtyy Lahden alueella Prismoihin.

– Prismojen valikoimia kasvatetaan, ja näille tuotealueille tullaan antamaan hieman nykyistä enemmän tilaa. Lisäksi selvitämme raskaan rautatavaran myynnin mahdollisuutta verkkokaupassa, Vormisto kertoo tiedotteessa.

Hämeemaalla on suunnitteilla uusia Prisma-myymälöitä Heinolaan ja Orimattilaan.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 12.7.2019 klo 13.26.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi