Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Elisan tulos pysyi vakaana, teleoperaattorien kilpailu yhä kireää

Elisan mukaan kilpailutilanne Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu haasteellisena. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Teleoperaattori Elisan tulos pysyi vakaana vuoden toisella neljänneksellä. Vertailukelpoinen liikevoitto oli huhti-kesäkuussa 97 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 98 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa kertyi 452 miljoonaa euroa, eli noin prosentin vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Liikevaihto supistui muun muassa päätelaitemyynnin sekä roaming-liikevaihdon laskun seurauksena.

Elisan mukaan kilpailutilanne Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu tiukkana.

– Elisan kilpailukyky vahvistui edelleen laadun ja asiakaskokemuksen parantamisella, vaikka markkinatilanne pysyi haastavana, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tulostiedotteessa.

Elisa pitää ennallaan tätä vuotta koskevan tulosohjeistuksensa. Sekä liikevaihdon että vertailukelpoisen käyttökatteen arvioidaan olevan viime vuoden tasolla tai hieman korkeampi.

Elisan tulos jäi toisella vuosineljänneksellä hieman odotuksia heikommaksi. Ennustepalvelu Infront Datan analyytikkokyselyssä huhti-kesäkuun liikevoitoksi ennakoitiin 98 miljoonaa euroa, kun toteutunut liikevoitto oli 92 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 101 miljoonaa euroa.

Elisa on Suomen suurin teleoperaattori ennen Teliaa ja DNA:ta . Elisalla oli viime vuonna 38 prosentin markkinaosuus matkaviestinliittymistä ja 35 prosentin osuus kiinteän verkon laajakaistaliittymistä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi