Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Tavaravienti ponnahti kuuden prosentin kasvuun toukokuussa

Toukokuulle tilastoitiin kaasuputkien vientiä avomerelle ja Venäjälle yhteensä liki 180 miljoonan euron edestä, kun Nord Stream 2 -putken rakentaminen jatkui. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suomen tavaraviennin arvo oli toukokuussa kuusi prosenttia suurempi kuin viime vuoden toukokuussa, kertoo Tulli. Viennin kasvun taustalla on erityisesti öljyjalosteiden viennin selvä nousu. Toukokuulle tilastoitiin lisäksi kaasuputkien vientiä avomerelle ja Venäjälle yhteensä liki 180 miljoonan euron edestä, kun Nord Stream 2 -putken rakentaminen jatkui. Koko tavaraviennin arvoksi tuli ennakkotilaston mukaan 5,7 miljardia euroa.

Tuonnin arvo nousi kaksi prosenttia ja se oli myös noin 5,7 miljardia euroa. Kauppatase oli toukokuussa alijäämäinen, mutta vain kymmenen miljoonan euron edestä, kun alijäämää viime vuoden toukokuussa kertyi 250 miljoonaa euroa. Tammi-toukokuun alijäämä oli 90 miljoonaa euroa. Viime vuoden viiden ensimmäisen kuukauden vaje nousi yli miljardiin.

Toukokuussa teollisuuden ja koneiden ja laitteiden vienti kasvoi, mutta hitaammin. Kuljetusvälineiden ja metsäteollisuuden tuotteiden viennin arvo oli lähes viime vuoden toukokuun tasolla.

Vienti EU-maihin kasvoi toukokuussa viisi prosenttia ja tuonti EU:sta neljä. EU:n ulkopuolelle lähtevässä viennissä oli kasvua yhdeksän prosenttia. Erityisesti Venäjälle ja Yhdysvaltoihin menevä vienti kasvoi selvästi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi