Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Tutkimus: Nokian epäonnistuminen ei johtunut yksilöistä

Tutkijoiden mukaan Nokia päätyi Symbian-käyttöjärjestelmän kanssa umpikujaan, eikä kilpailukykyisten puhelinten kehitykseen panostettu riittävästi. LEHTIKUVA / AFP

Jyväskylän yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkijat ovat löytäneet kaksi ongelmaa, jotka johtivat Nokian puhelinliiketoiminnan loppuun.

Ensimmäinen ongelma oli tutkijoiden mukaan Symbian-käyttöjärjestelmään ja sen kehittämiseen ripustautuminen. Nokia päätyi järjestelmän kanssa umpikujaan, eikä kilpailukykyisten puhelinten kehitykseen panostettu riittävästi.

Toiseksi ongelmien syyksi tutkijat nimeävät yhtiön johdon uskon "strategiseen joustavuuteen". Ajattelutapa rohkaisi jatkuviin organisaatiomuutoksiin ja sisäisen kilpailun sallimiseen. Tästä syystä uusiutumisvauhti hidastui ja tuotekehityksestä puuttui johdonmukaisuus.

Tutkijat kumoavat aiemmin esitetyt väitteet siitä, että Nokian epäonnistuminen olisi johtunut joidenkin johtajien käytöksestä tai johtamistyyleistä. Tutkimus perustui suulliseen historiatietoon ja laajaan julkiseen aineistoon. Ongelmat ajoittuivat vuosiin 2007–2010.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi