Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Isku sai puitesopimuksen kuntapuolelle toimisto- ja hoivakalusteissa

Isku toimitti viime vuonna kalusteita muun muassa Helsingin uuteen Oodi-kirjastoon. Kuva: Kalle Puttonen

Isku Interior ja KL-Kuntahankinnat ovat solmineet puitesopimukset sekä toimistokalusteiden että hoivakalusteiden hankinnasta.

Sopimukset ovat kolmivuotisia jatkuen vuoden 2022 syksyyn asti.

KL-Kuntahankintojen puitesopimuksen kautta kunnat ja kuntayhtymät, mukaan luettuina sairaanhoitopiirit sekä seurakunnat voivat hankkia Iskulta toimisto- ja hoivakalusteita.

– Olemme iloisia siitä, että jatkossakin kuntasektorin asiakkaillamme on mahdollisuus ostaa kotimaisia, vastuullisesti valmistettuja huonekaluja, Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen sanoo.

Sopimus on merkittävä, sillä Isku on valtion ja kuntien suurin kalustetoimittaja Suomessa. Noin puolet Iskun kotimaan liikevaihdosta tulee näistä tilauksista.

Lue myös: Näin paljon isot yritykset työllistävät Päijät-Hämeessä – ESS keräsi pitkän listan suomalaisen työn päivän kunniaksi
 

Isku on noin 500 työntekijällään neljänneksi suurin teollisuustyönantaja Päijät-Hämeessä.

Nyt ratkaistussa kilpailutuksissa huomioitiin sekä toimittajien ympäristövastuullisuus että sosiaalinen vastuullisuus. Ympäristövastuullisuuden osalta vaatimuksia oli esimerkiksi puun alkuperälle, muovi-, tekstiili- ja nahkamateriaaleille sekä metalleille ja liimoille.

Isku on jo pitkään korostanut vastuullisuutta liiketoimissaan.

Sosiaalinen vastuu on korkealla omassa kotimaisessa tuotannossa Lahdessa. Tuotanto on toteutettu niin ympäristöystävällisesti, ettei tehdas tarvitse ympäristölupaa. Työturvallisuus parani tänä vuonna valmistuneen uudistuksen myötä.

Tuotteissa käytetystä puusta 85 prosenttia on PEFC-sertifioitua ja loput 15 prosenttia FSC Mix -sertifioitua tai Iskun auditoinnein ja sopimuksin varmistamaa.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi