Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut: vähennys jopa 380 henkilötyövuotta

Yhtiö suunnittelee enintään 380 työntekijän henkilöstövähennyksiä, neuvottelujen piirissä on 2400 työntekijää. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Terveysjätti Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on 2 400 työntekijää, yhtiö tiedottaa. Tehostamisohjelman uudelleenjärjestelyt voivat johtaa työntekijöiden vähennyksiin. Määrä alustavan arvion mukaan vastaa enintään 380:tä henkilötyövuotta. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Pihlajalinna Oyj:tä ja pääosaa sen tytäryhtiöiden henkilöstöstä. Neuvottelujen ulkopuolelle jäävät Pihlajalinnan yhdessä kuntien kanssa omistamat niin sanotut kuntayhtiöt.

Tehostamisohjelmalla Pihlajalinna tavoittelee 14 miljoonan euron vuosittaisia suoria kustannussäästöjä. Kyse on yhtiön mukaan ainakin päällekkäisten toimintojen karsimisesta ja tehtävien yhdistämisestä.

– Toiminnan tehostamista ja johtamisjärjestelmän selkeyttämistä, yleistä kulujen hallintaa, henkilöstön käyttöä joustavammin eri toimipisteiden välillä sekä päällekkäisten toimintojen purkamisen mahdollisuuksia on välttämätöntä arvioida tilanteessa, jossa Pihlajalinna on kasvanut voimakkaasti yritysjärjestelyin ja palveluverkkoa kasvattamalla sekä valmistauduttaessa sote-palveluiden toimintamallien ja kysynnän muutoksiin sekä alueellisesti että volyymillisesti väestön ikääntyessä, toimitusjohtaja Joni Aaltonen toteaa tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi