Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Fiva löi Danko Koncarille 110 miljoonan sakon ostotarjouksen laiminlyönnistä

Kyse on aiemmin määrätyn uhkasakon kertyneistä lisäeristä, koska Koncar ei ole noudattanut määräystä tehdä julkinen ostotarjous Afarak Groupista. LEHTIKUVA / HANDOUT / WWW.AFARAK.COM

Finanssivalvonta (Fiva) on tuominnut Danko Koncarin maksamaan 110 miljoonan euron maksun. Kyse on aiemmin määrätyn uhkasakon kertyneistä lisäeristä, koska Koncar ei ole noudattanut määräystä tehdä julkinen ostotarjous Afarak Group Oyj :stä. Uhkasakon 40 miljoonan peruserä oli tuomittu maksettavaksi viime heinäkuussa.

Kroatialainen Koncar on mineraaleja jalostavan erikoismetalliyhtiö Afarak Groupin eli entisen Ruukki Groupin ex-toimitusjohtaja. Helsingin hallinto-oikeus katsoi maaliskuussa Finanssivalvonnan tavoin, että Koncarilla on Afarak-yhtiössä sellainen määräysvalta, joka velvoittaa tekemään ostotarjouksen muista osakkeista. Koncar on hakenut asiassa valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Myöskään nyt tehty uhkasakon lisäerien tuomitsemispäätös ei ole lainvoimainen. Kyseessä on juokseva uhkasakko, josta tuomittiin nyt 11 kertynyttä lisäerää.

Koncar on kiistänyt Finanssivalvonnan näkemyksen määräysvallastaan. Finanssivalvonta on katsonut, että Koncar on piilotellut määräysvaltaansa.

Finanssivalvonta arvioi, että Koncarin omistusosuus yhtiössä on jo vuosia sitten ylittänyt 30 prosentin rajan. Arvopaperilain mukaan osakkeenomistajan pitää tehdä julkinen ostotarjous, jos ääniosuus julkisen kaupankäynnin kohteena olevassa yhtiössä ylittää 30 tai 50 prosentin rajan. Afarakin vähemmistöomistajat ovat jo pitkään vaatineet Koncarilta lunastustarjousta.

Fivan mukaan Koncar käyttää määräävää valtaa yhtiössä yhdessä puolisonsa Jelena Manojlovicin ja määräysvaltayhtiöidensä Hinon ja Finalinen kanssa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi