Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Hollolalainen on harvinainen - Skanveirin magneetit nostavat pian raskaita teräslevyjä Turkissa

Toimitusjohtaja Mika Seppänen, oik. ja Miilukangas oy:n projektipäällikkö Ilkka Viinikangas tarkastelevat Miiluxille Turkkiin lähtevää nostinta Skanveirin tehtaalla Hollolassa. Kuva: Kalle Puttonen

Hollolalainen Skanveir toimittaa neljä magneettinostopuomia Miilux oy:n uuteen teräspalvelukeskukseen Turkkiin.

Kolme nostinta on jo valmiina tehtaalla Salpakankaalla. Ne lähtevät maanantaina ja ovat määränpäässään Manisassa Izmirin lähellä parin viikon kuluttua.

Miilukangas oy:n projektipäällikkö Ilkka Viinikangas saapui perjantaina tekemään vastaanottotarkastusta Skanveirille. Hän oli tyytyväinen näkemäänsä ja allekirjoitti sopimuksen neljännestä magneettipuomista. Toimitus tapahtuu syyskuussa.

– Uudella tehtaallamme Turkissa magneettipuomit ovat merkittävä osa prosessia. Tehokkuus, luotettavuus ja turvallisuus ovat ajattelumme keskiössä myös siellä. Skanveirin tuotteet vastaavat näihin vaatimuksiimme täydellisesti, Viinikangas sanoi.

Uusi teräspalvelukeskus muun muassa karkaisee teräslevyjä. Karkaisu on kuumakäsittelyä, joka moninkertaistaa teräksen kovuuden.

Karkaistu levy sopii koviin käyttökohteisiin, esimerkiksi kaivoslaitteisiin. Levyjä käytetään Turkissa muun muassa koneisiin, suojarakenteisiin ja miehinstönkuljetusajoneuvoihin.

Miiluxin osaomistaja Miilukangas on iso raahelainen perheyritys ja Skanveirin pitkäaikainen asiakas.

Pieni magneetti nostaa painavia kuormia

Toimitus Turkkiin on Skanveirin toimitusjohtaja Mika Seppäsen mukaan merkittävä.

Turkkiin on lähdössä kaksi levynostinta ja yksi pyöreillä magneeteilla varustettu nostin, jolla voi siirtää myös polttoleikkauslinjalta tulevia pienempiä kappaleita.

Magneetti on ylivoimainen paksuhkojen, 5–120 milliä paksujen, levyjen siirtämisessä.

– Suhteellisen pienellä magneetilla voi edullisissa oloissa nostaa jopa 50 tonnia. Ohutlevyjen sekä ruostumattomien ja haponkestävien levyjen siirtoon käytetään alipainenostimia. Olemme yksi harvoista yrityksistä maailmassa, joka tarjoaa molemmat tekniikat, Seppänen toteaa.

Käytössä ovat sähkömagneetit, joihin pitovoiman antaa tyypillisesti 110 voltin tasavirta. Suuren nostokokyvyn ohella nämä magneetit antavat hyviä säätömahdollisuuksia. Nostin voi ottaa tuotantolinjalta teräslevynipun ja laskea levyt yksitellen haluttuihin paikkoihin.

Uudehko omistaja on yhä "liekeissä"

Viime elokuussa tehdyn yrityskaupan jälkeen Seppäsen yritys Beta Group omistaa Skanveirin kokonaan.

Uudehko omistaja on edelleen ”liekeissä” ostetun yrityksen potentiaalista. Halu kasvaa on kova.

– Vuonna 2022 Skanveirin liikevaihdon pitäsi olla kaksinkertainen nykyisestä, noin neljä miljoonaa euroa. Saksaan pitää mennä, laskee Seppänen.

Skanveir sai äskettäin Business Finlandin tukipäätöksen, ja ensi vuoden puolella pitäisi olla jo jälleenmyyjiä ja jokunen asiakaskin Saksassa.

Tänä vuonna Skanveir nostaa liikevaihtonsa arviolta 2,2 miljoonaan euroon. Projekteista elävän liikevaihdot ovat olleet viime vuosina 1,8–2,6 miljoonaa euroa.

– Tämä on projektibisnestä hyvässä ja pahassa. Yrittäjältä vaaditaan yleensä vahvoja vatsahappoja ja erityisesti ne ovat tarpeen tässä, kuvaa Seppänen.

Projektitoiminnan luonteeseen kuuluvat asiakaskohtaista räätälöintiä vaativat tuotteet ja toimitukset sekä huomattavat työkuorman vaihtelut.

Seppänen kertoo olevansa ”hurjan kiinnostunut” nostamisesta, ja mikä ettei olisi, kun työuraan kuuluu myös nosturiyritys Konecranes.

40-vuotias

Skanveir

Skanveir on perustettu vuonna 1979. Kotipaikka on Hollola.

Alkuperäinen omistaja oli Helge Laaksonen, välillä omistajina myös Amer ja Makron sekä toimiva johto.

Skanveir suunnittelee ja valmistaa raskaan metallin käsittelyyn tarkoitettua nostotekniikkaa.

Oma valmistus Suomessa. Markkina-aluetta ovat ennen muuta Skandinavia, Europpa ja Venäjä.

Asiakkaita ovat muun muassa terästehtaat, teräspalvelukeskukset, telakat sekä isot ja pienet konepajayritykset.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi