Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

"Tavoite on rakentaa Vogliasta kansainvälisesti menestyvä brändi" - Lahdesta lähtevä perheyritys vahvisti hallitusta ja laajentaa uusiin tuotteisiin

Voglia toimii viimeistä viikkoa Lahden keskustassa. Lammilaisyritys on kertonut myös muista myymälälopetuksista. Kuva: Kalle Puttonen

Kokenut yritysjohtaja Marina Vahtola ja tunnettu bisnesenkeli Jaakko Salminen on valittu lammilaisen vaateyritys Voglian hallitukseen. Vahtola on uusi hallituksen puheenjohtaja.

Perinteikäs, jo vuodesta 1983 alkaen toiminut perheyritys panostaa kasvuun ja kansainvälistymiseen.

– Olemme uuden kehitysvaiheen edessä. Uusien hallitusjäsenten kokemus mahdollistaa yhtiön kunnianhimoisen, kansainvälistymiseen perustuvan kasvustrategian menestyksellisen toteuttamisen, toteaa Voglian pääomistaja ja toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Marina Vahtola on aiemmin toiminut muun muassa toimitusjohtajana Suomen ja Viron Bauhausissa sekä Oral Hammaslääkäreissä.

– Uuden strategian myötä ketjun valikoima uudistuu ja panostamme vahvasti verkkokauppaan. Tavoitteena on rakentaa Vogliasta kansainvälisesti menestyvä brändi. Uusi Voglia näkyy kuluttajalle tulevaisuudessa kokonaisvaltaisena lifestyle-brändinä, jolla on merkittävä rooli kuluttajan arjessa. Voglian tarina sekä arvot ovat vahva pohja, jolle on hyvät edellytykset rakentaa kansainvälinen menestystarina, Vahtola sanoo.

Jaakko Salminen on pääomasijoittaja, joka on toiminut useissa kasvuyrityksissä ja Suomen bisnesenkeliverkoston Fibanin puheenjohtaja. Hän toimii rahoituksen neuvonantajana ja partnerina Grannenfelt Financessa.

Omistus pysyy perheessä

Voglia jatkaa perheyrityksenä.

Markku Virtanen on edelleen pääomistaja, mutta osaomistajina on neljä lasta, joista kaksi myös työskentelee yrityksessä täyspäiväisesti.

– Menossa on sukupolvenvaihdos, yrittäjä sanoo.

Kolmas sukupolvi saa hiljalleen käsiinsä perusteellisesti uudistuvan Voglian.

– Olen ollut vaatealalla 35 vuotta. Mitään näin suurta muutosta en olisi edes uskaltanut kuvitella alalle, Virtanen tiivistää.

Verkkokauppa ja kivijalkamyymälät nivoutuvat entistä tiiviimmin toisiinsa. Verkosta saatavan tiedon hyödyntämällä voi ennustaa kysyntää entistä tarkemmin. Myymälä voi olla entistä pienempi "sovituskoppi". Sovitetun vaatteen saa oikeanvärisenä suoraan kotiin.

– Iso draiveri on kestävä kehitys. Ala pyrkii eroon ylituotannosta ja alesesongeista. Meilläkin mallistot elävät entistä pitempään, Virtanen ennakoi

Hän lupaa elokuussa lisää tietoa uusista kumppanuuksista, jotka laajentavat vaateyrityksen tarjontaa muihin tuotteisiin.

Aiemmin kerrotun mukaisesti Lahden-myymälä sulkeutuu ennen juhannusta. Sen jälkeen lähin oma liike on kauppakeskus Tuulosessa Tuuloksessa. Helsingistä loppuu kaksi liikettä, mutta uusi aukeaa Pasilan Triplaan.

Kaikkiaan 14 myymälän verkostoa tarkastellaan "kriittisesti", ja lopetuksia voi tulla lisääkin.

Yhtiön liikevaihto laski viime vuonna 6,4 miljoonaan euroon. Tilikauden tappio ylitti 0,7 miljoonaa euroa.

Perheyritys

Vahva tahto kansainvälistyä

Voglia on italiaa ja tarkoittaa suomeksi 'tahtoa'.

Yritys on pesunkestävä lammilainen, joten kotikunta on nykyään Hämeenlinna.

Pertti Virtasen vuonna 1983 aloittama yritys on pitkään toiminut Markku Virtasen johdolla. Hän on edelleen pääomistaja, osaomistajina nyt myös neljä lasta. Heistä kaksi on töissä yrityksessä.

Vaatteiden suunnittelu ja markkinointi Lammilla, valmistus Etelä-Virossa.

Kultainen vaatepuu -palkinto vuonna 2005.

Työntekijöitä nykyään 45.

Liikevaihto laski viime vuonna 6,4 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos kääntyi edellisvuoden voitosta lähes 0,8 miljoonaa euroa tappiolle.

Osaomistaja vantaalaisessa Puro Designissa, joka tunnetaan vaatteista terveydenhuollon ammattilaisille.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi