Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lehto Group tarkentaa yt-neuvotteluiden tulosta: Hartolan tehtaalla painottuvat lomautukset

Lehto Group on uudistanut maaliskuussa 2018 ostamaansa Hartolan talotehdasta Pekka Korkalan johdolla. Tuotanto pyöri viime vuonna vauhdikkaasti, ja syyspuolella henkilöstön määrä nousi noin sataan eli suuremmaksi kuin vuosikausiin. Kuva: Elena Liseytseva

Lehto Group tarkentaa tiistaina julkaisemiaan henkilöstövähennyksiä.

Yhteistoimintaneuvottelujen päätteeksi kerrottiin yhteensä 51 hengen irtisanomisesta ja 53 hengen lomauttamisesta Hartolan ja Oulaisten tehtailta.

– Hartolassa irtisanotaan kymmenkunta ja lomautetaan 50, täsmentää johtaja Pekka Korkala Lehto Componentsista.

Lomautuksia painotetaan Hartolassa siksi, että syksylle on jälleen luvassa tilauksia. Lisäksi tehtaalle on ollut hankala saada työntekijöitä, joten henkilökunnasta halutaan pitää kiinni.

Irtisanomiset toteutetaan työtilanteen mukaan. Lomautukset alkavat lomien jälkeen, ja Korkalan arvion mukaan ne kestävät pari kuukautta.

– Rakennuslupaprosessit ovat viivästyneet, ja kyllä se on tunnustettava, että rakentaminen hiljenee, hän kuvaa käännettä alan näkymissä.

"Välillä mennään ylös tuhatta ja sataa"

Aiemmin muun muassa teknologiateollisuudessa työskennellyt Korkala kertoo yllättyneensä suurista vaihteluista rakennusalalla.

– Välillä mennään ylös tuhatta ja sataa, sitten jarrutetaan lujaa, hän tiivistää.

Lehto Group osti Hartolan talotehtaan keväällä 2018 PRT:ltä. Vuosi sitten kesäkuussa henkilömäärä oli 75 ja nousussa kohti sataa. Viime aikoina henkilöstöä on ollut noin 90.

Hartolan talotehdas on viime aikoina valmistanut elementtejä pääkaupunkiseudulle rakennettaviin puukerrostaloihin. Lähiseudun kohde on uusi puukoulu Kärkölässä.

Irtisanomiset painottuvat Oulaisiin

Valtaosa irtisanomisista kohdistuu tällä kertaa Lehdon teolliseen keskuspaikkaan Oulaisiin, josta vähennetään 40 henkeä.

Yhtiö kertoi tiistain tiedotteessaan, että syksyllä on odotettavissa vielä noin 30 hengen lomauttaminen. Lisäksi noin 20 henkeä koulutetaan muun muassa laatoitukseen ja vesijärjestelmiin liittyviin uusiin töihin, jotka tähän asti on ostettu alihankkijoilta.

Viime vuonna 721,5 miljoonan euron liikevaihdon tehnyt Lehto Group on yksi viime vuosien nopeimmin kasvaneista rakennusyhtiöistä Suomessa. Henkilöstön määrä on 1 500.

Lehto on pyrkinyt siirtämään mahdollisimman paljon työvaiheita rakennustyömailta sisätiloihin kehittämällä ja laajentamalla omaa rakennusosien tuotantoa.

Yhtiö antoi tulosvaroituksen toukokuussa, jolloin myös yt-neuvottelut käynnistyivät.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi