Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Puolustusalalle syntyy uusi jättiläinen – Patriot- ja Tomahawk-ohjuksista tunnettu amerikkalaisyritys fuusioituu

Raytheon tunnetaan muun muassa Patriot-ilmatorjuntaohjuksista, jotka ovat Yhdysvaltain armeijan vakiokalustoa. LEHTIKUVA/AFP

Ilmailu- ja puolustusalalle syntyy uusi jättiyritys. Yhdysvaltalaiset suuryritykset Raytheon ja United Technologies ilmoittivat sunnuntaina fuusioituvansa.

Pääasiassa sotateollisuuteen keskittynyt Raytheon tunnetaan muun muassa Patriot-ilmatorjuntaohjuksista ja Tomahawk-risteilyohjuksista, jotka ovat Yhdysvaltain armeijan vakiokalustoa.

United Technologies on yksi maailman johtavia lentokoneiden moottoreiden valmistajia ja tunnetaan Pratt & Whitney -moottoreistaan. Yhtiö valmistaa myös muun muassa puolustusteknologiaa.

Fuusion ulkopuolelle jäävät United Technologiesin omistamat Otis-hissiyhtiö ja Carrier-ilmastointiyhtiö, jotka eriytetään omiksi yhtiöikseen.

Fuusio synnyttää Raytheon Technologies Corporation -yhtiön, joka on yli 100 miljardin dollarin arvoinen. Fuusio pyritään viemään loppuun ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Uudesta yhtiöstä tulee maailman toiseksi suurin ilmailu- ja puolustusalan yritys yhdysvaltalaisen Boeingin jälkeen, hieman suurempi kuin Lockheed Martin.

Yhtiöt kutsuivat fuusiota tasavertaisten kumppaneiden liitoksi. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee United Technologiesin nykyinen toimitusjohtaja Greg Hayes.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi