Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Työnantajat taistelevat pätevistä kesätuuraajista - mattimyöhäinenkin voi vielä saada kesätöitä

Talouden noususuhdanne on lisännyt kesätyöpaikkojen määrää, ja kesätienesteille on yhä mahdollisuus päästä. Parhailla työnhakijoilla on varaa valita useammasta työpaikasta, missä he aikovat kesäansionsa tienata. Kun ennen vain työnhakijan piti selvittää, miksi hänet kannattaa ottaa töihin, niin nyt työnantajien on varauduttava selvittämään, miksi juuri heille kannattaa tulla töihin.

Kesätyöpaikka voi avata mahdollisuuden pitempiaikaiseen työsuhteeseen. ESS haastatteli tammikuussa abiturientti Eemeli Ylistä, joka sai työpaikan Hollolan Prisma-tavaratalosta. Kuva: Kai Sinervo

Talouden nousukierre on lisännyt kesätyöpaikkojen määrää tuntuvasti. Yhä edelleen suuri osa nuorista jää tosin vaille pestiä, mutta parhaat hakijat saavat työnantajilta kilpailevia työtarjouksia. Kesätöitä on edelleen tarjolla etenkin, jos tietää, mitä haluaa tehdä.

Kesätyöpaikoista ei ole olemassa tarkkaa lukua muun muassa siksi, että kesätyöstä on vaihtelevia määritelmiä. Yksityisen puolen työnantajia edustava Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) arvioi kuitenkin, että sen jäsenyrityksissä olisi 140 000 kesätyöpaikkaa. EK:n tavoitteena ollut 130 000 paikan määrä ylittyi kirkkaasti, ja kasvu jatkuu nyt kolmatta vuotta peräkkäin.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK) on varovaisempi arvioissaan. SAK:n mukaan kesätyöpaikkojen määrä kääntyi tänä vuonna laskuun, mutta tilanne on edelleen parempi kuin ennen nousukautta.

Matkailu työllistää

Kesätöitä on entistä paremmin tarjolla matkailuyrityksissä ja muussa vapaa-ajan liiketoiminnassa. Kaupan ala on suurin yksittäinen työllistäjä, ja kunnilta löytyy vanhaan tapaan ansiomahdollisuuksia nuorille. Energiateollisuus ja kemianteollisuus ovat nekin suuria kesätyöllistäjiä.

Synnynnäiset somettajat ja nousevat it-hirmut voivat taitojensa ansiosta kuulua kesätyömarkkinoiden menestyjiin. Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen on sitä mieltä, että it-ala, rakennusala, myyntitehtävät, teknologia- ja vientiteollisuus sekä useat muut alat tarvitsevat uusia osaajia. Sitä löytyy kesätyövoimasta.

– Monille työnantajille se merkitsee väylää löytää tulevaisuuden tekijöitä.

Oikotie-myyntisivuston järjestämä Vastuullinen kesäduuni -kampanja pyrkii edistämään kesätyöpaikkojen tarjontaa. Kampanjan takana on useita suuria työnantajia.

Aina vain aikaisemmin

Salminen-Kultasen mukaan haku kesätyöpaikkoihin alkaa vuosi vuodelta aikaisemmin. Tämä kehitys johtuu osittain siitä, että työnantajat haluvat ottaa parhaat päältä. Kun sopiva löytyy, tehdään työsopimus hänen kanssaan mahdollisimman pian.

– He (so. työnantajat) tietävät, että näillä nuorilla on vapaus valita, minne he menevät. Se on kovaa kilpailua.

Työnantajat ovat oppineet käyttämään sosiaalista mediaa, kun ne etsivät digiajan sukupolvea palvelukseensa. Somessa vuorovaikutus yrityksen ja työnhakijan välillä on molemminpuolista, ja työnantajan on rekrytointivaiheessa osattava kertoa itsestään.

– Työnantajan on oikeasti kerrottava, mitä kesätyö tarjoaa, millainen tiimi heillä on ja millainen työympäristö heillä on. Nuoret eivät halua ostaa sikaa säkissä, vaan halutaan tietää, millainen kesätyöpaikka on kyseessä, luonnehtii Salminen-Kultanen.

Kuva: Anssi Hietamaa

Joka 10:s pääsi

Lahden kaupunki palkkasi tänä vuonna noin 150 kesätyöläistä. He sijoittuivat muun muassa päiväkoteihin, kirjastoon, museoihin, kulttuuritoimeen ja puistotyöntekijöiksi. Hakemuksia tuli noin tuhat eli noin joka kymmenettä hakijaa onnisti.

Kaupungin eri hallinnonalat hoitivat omat rekrytointinsa.

– Olemme kehottaneet ottamaan töihin alle 18-vuotiaita, koska he eivät pääse yksityiselle puolelle, sanoo kaupungin työllisyyssihteeri Jasmina Lebnaoui.

Kaupunki pyrki ottamaan myös niitä, joilla ei ole edeltävää työkokemusta lainkaan. Lebnaouin mukaan näin tehdään siksi, että mahdollisimman monelle tarjoutuisi tilaisuus ansiotyön tekemiseen.

Lebnaoui neuvoo kesätyöpaikan hakijoita tekemään hakemuksensa huolellisesti ja täsmentämään, mihin tehtävään he toivovat pääsevänsä.

–Sellaisella hakemuksella on hyvät mahdollisuudet päästä töihin.

Noin 30 sai paikan

Lahti Energia palkkasi kesävahvuuteensa noin 30 nuorta. He työskentelevät esimerkiksi siivoojina, käyttö- ja kunnossapitotehtävissä ja lämpöliiketoiminnassa. Hakemuksia yhtiölle tuli runsaat 500. Osasta näkyy, että hakija vain kokeili onneaan.

– Haetaan kesätyöpaikkaa eikä sanota, mitä haluaisi tehdä tai pystyisi tekemään. sanoo henkilöstöassistentti Tarja Pursiainen.

Työnantajan on oikeasti kerrottava, mitä kesätyö tarjoaa. Projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen

Pursiainen niin ikään kehottaa työnhakijoita täsmentämään hakemuksissaan, millaisia he ovat ja mihin työhön he kykenevät. Työharjoittelujaksotkin kannattaa kirjata hakemukseen mukaan.

Lahti Energialla työtehtävät edellyttävät täysi-ikäisyyttä. Vain muutama alaikäinen on päässyt mukaan "Tutustu työelämään ja tienaa"-ohjelman kautta. Kyseinen ohjelma on työmarkkinajärjestöjen yhteinen, ja sillä helpotetaan koululaisten perehtymistä työelämään.

Kaikkialla ei varaa valita

Kaikissa firmoissa ei investoida lomittajiin. Kuljetuspuoli on vähentänyt kesätyövoiman käyttöä, ja osa teollisuudenaloista on tehnyt saman ratkaisun. SAK:n järjestöasiantuntija Jussi Kukkola muistuttaa, että jos yrityksistä on huonoina vuosina vähennetty työntekijöitä, pienenee myös tarve palkata lomatuuraajia.

Nykyinen kesätyöpaikkamäärien nousu voikin kääntyä laskuun, koska suhdanneodotukset ovat aikaisempaa pidättyvämpiä. EK:n asiantuntija Mikko Räsänen suhtautuukin varovasti siihen, miten työpaikkojen tarjonta jatkossa kehittyy.

– Jos se pysyy ennallaan, niin voidaan olla onnellisia.

Työvoimahallinnon nettisivuilla löytyy Lahden seudulta kesätöitä etenkin myynti- ja siivousammatteihin sekä hoitoalalle. Muilta osin tarjonta on kirjavaa. Läheskään kaikki avoinna olevat kesätyöpaikat eivät ole näkyvissä te-palveluiden sivustoilla.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi