Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kuuden sähkönmyyntiyhtiön voimat yhdistymässä – syntymässä alan toiseksi suurin yritys Suomessa

Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö tulee siirtymään yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Kuusi sähköyhtiötä on solminut esisopimuksen sähkönmyyntinsä yhdistämisestä alan toiseksi suurimmaksi yritykseksi Suomessa. Yhteisyrityksessä ovat mukana Lahti Energia, Oulun Energia, Oulun Sähkönmyynnin osakkaat, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia ja Vantaan Energia .

Sähkönmyyntiyhtiöllä on yli 400 000 asiakasta. Sen tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi kasvattamalla omistuspohjaa ja hankkimalla uusia asiakkaita.

– Yhteisyrityksessä on paremmat edellytykset kehittää ympäristöystävällisiä palveluita ja tuotteita, joita asiakkaamme haluavat. Asiakkaat ovat kiinnostuneita energiankulutuksen vähentämisestä sekä edellyttävät toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, sanoo Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Uusi yhteisyritys koostuu kahdesta yhtiöstä, sähkönmyynti- ja palveluyhtiöstä. Järjestely toteutetaan liiketoimintasiirrolla, jossa osakasyhtiöt siirtävät sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoiminnot yhteisesti omistettavaan konserniin.

Uudet brändit syksyn aikana

Tavoitteena on lanseerata yhtiöiden uudet brändit syksyn aikana. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa alkuvuonna 2020. Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö tulee siirtymään yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lahti Energialta uuteen myyntiyhtiöön siirtyy yksi henkilö. Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä.

– Asiakkaille tarjottavien palvelukanavien ja uusien lisäpalveluiden merkitys kasvaa tulevaisuudessa. Näiden kehittäminen ja tuotteistaminen vaatii entistä laajemmat resurssit, painottaa Oulun Seudun Sähkön toimitusjohtaja Risto Kantola tiedotteessa.

Esisopimuksen toteuttaminen edellyttää muun muassa kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Järjestelyllä ei ole vaikutusta osakasyhtiöiden muihin liiketoimintoihin kuten kaukolämmön myyntiin tai eriytettyihin sähköverkkotoimintoihin.

Korjattu aiempaan uutista klo 16.44: Sähköyhtiön nimi on Lahti Energia, ei Lahden Energia.

STT
ESS
online@ess.fi
STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi