Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Uniperissä kuohuu: Loputkin vanhasta johdosta lähtevät, taustalla riita Fortumin kanssa

Uusimmat johtajaerot ovat reaktio Uniperin riitaan Fortumin kanssa, kirjoittaa saksalaislehti Spiegel. LEHTIKUVA/AFP

Suomalaisen Fortumin osittain omistamasta energiayhtiö Uniperistä lähtee kaksi johtoryhmän jäsentä, Uniper kertoi tiedotteessa sunnuntaina. Operatiivinen johtaja Eckhardt Rümmler ja kaupallinen johtaja Keith Martin jättävät saksalaisyhtiön marraskuun loppuun mennessä.

Ilmoitus tarkoittaa, että Uniperin koko vanha johtoryhmä on sanonut jättävänsä yhtiön. Toimitusjohtaja Klaus Schäfer ja talousjohtaja Christopher Delbrück kertoivat erostaan jo helmikuussa.

Uusimmat johtajaerot ovat reaktio Uniperin riitaan Fortumin kanssa, kirjoittaa saksalaislehti Spiegel. Viime viikolla pidetyssä Uniperin yhtiökokouksessa lykättiin vastuuvapauden myöntämistä Uniperin johtoryhmälle vuosilta 2017 ja 2018. Lykkäys tehtiin suurimman osakkeenomistajan eli Fortumin aloitteesta. Fortum omistaa 49,99 prosenttia Uniperistä.

Spiegelin mukaan lykkäyksen taustalla on epäily siitä, että Uniperin vanha johto on toiminut Venäjällä aktiivisesti Fortumin E.ON -kauppaa vastaan.

Saksalainen energiayhtiö E.ON myi viime vuonna Fortumille noin 47 prosentin osuuden Uniperistä. Uniperin vanha johtoryhmä oli Schäferin johdolla tarmokkaasti harannut kaupan toteutumista vastaan.

Lundmark: Uniperin johdon toiminta ei ollut läpinäkyvää

Uniperin hallintoneuvoston puheenjohtaja Bernhard Reutersberg sanoi ymmärtävänsä uudet eropäätökset Fortumin ilmaiseman epäluottamuksen huomioon ottaen.

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark puolestaan vastaa, että päätös lykätä johdon vastuuvapaudesta päättämistä ei johtunut yleisestä epäluottamuksesta Uniperin johtoa kohtaan. Lundmarkin mukaan kyse oli siitä, että johdon toiminta Fortumin ostotarjouksen aikana ja sen jälkeen ei ollut läpinäkyvää.

– Keskitymme nyt aloittamaan yhteistyön uuden toimitusjohtajan ja talousjohtajan kanssa, Lundmark sanoi Fortumin verkkosivuilla.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi