Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Ford vähentää tuhansia työpaikkoja, joka kymmenes työntekijä saa lähteä

Ford on Yhdysvalloissa joutunut vähentämään huomattavasti useiden sedan-tyyppisten henkilöautomalliensa tuotantoa, koska kuluttajat ovat mieltyneet lavapakettiautoihin ja katumaastureihin. LEHTIKUVA/AFP

Autojätti Ford aikoo vähentää yli 7 000 työpaikkaa maailmanlaajuisesti, yhtiö kertoo. Leikkaukset ovat osa yhtiön järjestelyitä, joilla pyritään uudistamaan Fordin mallistoja. Järjestelyt on määrä saada tehtyä elokuun loppuun mennessä.

Jo viime vuonna alkaneiden toimien seurauksena noin 800 ihmistä irtisanotaan Pohjois-Amerikassa, heistä ensimmäiset 500 jo tällä viikolla, kertoi Fordin edustaja Marisa Bradley. Irtisanomisten määriä muilla alueilla ei ole vielä eritelty.

Ford kertoi jo elokuussa, että odotettavissa on rajuja leikkauksia, koska monien pienien automallien tuotanto Yhdysvalloissa ajetaan alas. Amerikkalaiskuluttajat ovat mieltyneet lavapakettiautoihin ja katumaastureihin.

Ford aikoo myös investoida sähköautoihin ja itseohjautuviin autoihin. Fordin osakkeet painuivat ilmoituksen seurauksena laskuun.

Viime vuonna autonvalmistaja General Motors leikkasi runsaasti työvoimaa samoista syistä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi