Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Katsastusalalla jyllää yt-aalto, myös K1 Katsastus on aloittanut yt-neuvottelut

Katsastusalalla heiluu yt-kirves. Kuva: Mirja Hussain

Etelä-Suomen Sanomat kertoi maanantaina, että A-Katsastus Group on aloittanut yt-neuvottelut, jotka koskevat yhtiön katsastustoimintaa.

Nyt K1 Katsastus kertoo aloittaneensa katsastustoimintaansa koskevat yt-neuvottelut.

– Yhteistoimintaneuvottelut käynnistettiin huhtikuussa. Kaikkiaan neuvottelun piiriin kuuluu 60 työntekijää, mutta vähentämistarpeeksi olemme laskeneet 28 työpaikkaa, kertoo yhtiön maajohtaja Per Rasmussen.

Hänen mukaansa Suomessa viime keväänä voimaan tullut katsastuslakiuudistus vähentää yhtiön markkina-alaa merkittävästi, minkä vuoksi katsastusyrityksen toimipisteissä sekä henkilöstössä on tehtävä muutoksia.

K1 Katsastus on valtakunnallisesti toimiva katsastusasema, jolla on yli 60 asemaa Suomessa ja henkilöstöä noin 165. Lahdessa K1 Katsastuksella on kolme toimipistettä, yksi Launeella, Kivistönmäellä ja Renkomäessä. Rasmussenin mukaan Kivistönmäen toimipiste Lahdessa sulkeutuu toukokuun lopulla, mutta ei yt-neuvotteluista johtuvista syistä.

– Vuokraisäntä irtisanoi vuokrasopimuksen, sillä tarvitsi tilaa johonkin muuhun. Olemme etsineet Lahdesta uutta paikkaa kolmannelle konttorillemme, Rasmussen sanoo.

Hän uskoo, että katsastuslakiuudistus tulee näkymään Suomessa vahvasti koko alalla. Eniten painetta lakiuudistus kohdistaa pääkaupunkiseudun katsastusasemiin.

– Katsastustiheyttä väljennettiin uudempien autojen osalta, minkä vuoksi esimerkiksi Helsingissä lakiuudistus vaikuttaa vahvemmin, kuin jossain pienemmällä paikkakunnalla, missä autokanta on yleisesti vanhempaa.

Katsastusuudisustus

Voimaan 20.5.2018

Uusi henkilö- tai pakettiauto on katsastettava ensimmäisen kerran, kun auto on neli­vuotias. Sen jälkeen katsastus on joka toinen vuosi.

Yli kymmenvuotiaat ajoneuvot katsastetaan edelleen vuosittain.

Uudistuksessa ajoneuvon katsastusajankohta väljeni. Seuraava katsastusaika määräytyy edellisen katsastuksen mukaan, mutta auton omistaja voi tuoda auton katsastukseen vapaasti ennen määrättyä ajankohtaa.

Katsastuskriteereitä kiristettiin niin, että osa korjauskehotuksen alaisista vioista muuttui hylkäysperusteisiksi ja osa hylkäysvioista johtaa nykyisin ajokieltoon.

Lähde: Trafi, ESS:n arkisto
Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi