Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kesko ostaa Heinon Tukun – myös kalanjalostustoiminta vaihtaa omistajaa

Heinon Tukun ja Kalavapriikin yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna yli 260 miljoonaa euroa. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Kesko ostaa tukkuyritys Heinon Tukun . Keskon mukaan kauppa täydentää erinomaisesti sen omaa tukkutoimintaa ja parantaa Keskon kykyä palvella yritysasiakkaita myös pääkaupunkiseudulla.

Kaupan myötä myös Heinon Tukun kalanjalostukseen erikoistunut Kalavapriikki -yhtiö siirtyy Keskon omistukseen. Kaupan myötä Keskon omistukseen siirtyvät myös noutotukkukiinteistöt Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa ja Vantaalla.

Heinon Tukun ja Kalavapriikin yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna yli 260 miljoonaa euroa.

– Heinon Tukku on hyvässä kunnossa ja sillä on hyvä maine. Pidimme tärkeänä omistajuuden säilymistä kotimaassa ja luotamme, että Kesko on Heinon Tukulle hyvä omistaja, Heinon Tukun taustalla olevan Tukkuheinon toimitusjohtaja Petri Heino sanoo tiedotteessa.

Sen sijaan Heino-konsernin omistamat vastuullista ruokaa myyvä Anton&Anton ja alkoholijuomia maahantuova Uniq Drinks jäävät kaupan ulkopuolelle.

Heinon Tukku työllistää noin 450 työntekijää, Keskon Kespro-tukkutoiminta puolestaan noin 500.

– Maineikkaassa Heinon Tukussa on yli sata vuotta kokemusta asiakkaiden erinomaisesta palvelusta. Seuraavana askeleena on lähteä rakentamaan Kesprosta ja Heinon Tukusta modernia ja monipuolista foodservice-alan palveluyritystä, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli sanoo tiedotteessa.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista. Kaupan ennakoidaan toteutuvan tämän vuoden aikana.

-----

Korjattu aiempaa uutista 8.5. klo 15.00: Muutettu toisessa kappaleessa "Kalavapriikilla on noutotukkukiinteistöjä" muotoon "kaupan myötä Keskon omistukseen siirtyvät myös noutotukkukiinteistöt".

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi