Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

OP Ryhmän alkuvuoden tulos notkahti

OP Ryhmä enteilee koko vuoden tuloksen ennen veroja jäävän vuoden 2018 vastaavasta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

OP Ryhmän alkuvuoden tulos kalpeni edellisvuoden tulokseen verrattuna. Tulos ennen veroja laski tammi–maaliskuussa 197 miljoonaan, kun tulos vuotta aiemmin oli 239 miljoonaa.

Erityisesti ryhmän yrityspankkipuoli jäi edellisvuoden luvuista. Yrityspankkien tulos ennen veroja oli 56 miljoonaa euroa ja vuotta aiemmin 117 miljoonaa euroa.

Vakuutuspuolella pankkiryhmä puolestaan kasvatti tulostaan kolmanneksella edellisvuoteen verrattuna.

Pankkiryhmän mukaan tulosta pienensivät vakuutuskatteen lasku ja kulujen kasvu. 15 prosenttia luisuneeseen vakuutuskatteeseen vaikutti pankkiryhmän mukaan suurvahinkojen kasvanut määrä.

Sen sijaan asiakasliiketoiminnan tuotot ja korkokate kasvoivat hienoisesti. Vähittäispankkipuolella korkokate kasvoi 13 miljoonaa euroa ja yrityspankkipuolella 7 miljoonaa.

Pääjohtaja Timo Ritakallio luonnehtii vuoden avausta tavoitteiden mukaiseksi. Ritakallion mukaan omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi vuoden alussa yli 20 000:lla.

– Markkinaosuutemme kehittyi suotuisasti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, ja omistaja-asiakkaidemme määrä nousi tavoitteidemme mukaisesti. Tänä vuonna tavoittelemme kahden miljoonan omistaja-asiakkaan rajan ylittymistä, Ritakallio sanoi tulostiedotteessa.

OP Ryhmä enteilee koko vuoden tuloksen ennen veroja jäävän vuoden 2018 vastaavasta. Epävarmuustekijöinä pankkiryhmän mukaan ovat muun muassa markkinoiden kasvuvauhti ja korko- ja sijoitusympäristön muutokset.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi