Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Balmuirin perustajat toivovat Luhdan vahvojen suhteiden eurooppalaisiin ja venäläisiin jälleenmyyjiin tukevan yrityksen kansainvälistä kasvua

Balmuir-nimi on liitetty intialaiseen halpatyöhön.

Balmuir valmistuttaa asukokonaisuuksia. Kuva: Balmuir

Lahtelainen L-Fashion on tähän asti ollut tunnettu urheiluvaatteiden valmistuttaja ja kauppias, mutta nyt konserniin liittyy myös ripaus ylellisyyttä.

L-Fashionin emoyhtiö Polap-Team on ostanut Wheslyn Groupin koko osakekannan ja saanut sitä myötä käyttöönsä luksusmerkki Balmuirin.

Lue myös: Rautella alkuvuonna notkahdus, mutta tilauskirjat ovat yhä täynnä
 

Polap-Team on lahtelaisen L-Fashion Groupin emoyritys. Balmuir jatkaa toimintaansa Polap-Teamin itsenäisenä tytäryhtiönä.

Wheslyn Groupin tuotevalikoima muodostuu sisustus- ja lahjatuotteista, muotiasusteista ja luonnonkosmetiikasta. Yrityksellä on omat Balmuir-myymälät Helsingissä, Tukholmassa, Oulussa ja Rovaniemellä sekä verkkokauppa. Tuotteita myydään myös tavarataloissa ympäri maailman.

Valmistus alihankintana

Balmuirin myivät sen perustajat, yrittäjäpari Heidi ja Juha Jaara.

Wheslyn on perustettu vuonna 2007. Sen liikevaihto oli viime vuonna 8,2 miljoonaa euroa. Yritys työllistää Suomessa 50 henkilöä ja sen tuotteita on myyty yli 70 maahan. Kauppahintaa ei julkisteta.

Wheslynillä ei ole omia tuotantolaitoksia, vaan sen tuotteet teetetään alihankkijoilla. Wheslyn mukaan yli puolet Balmuir-tuotteiden valmistuksesta on Euroopassa. Suurin yksittäinen valmistusmaa on Italia. Esimerkiksi keeppejä (hartialämmittimiä) ja sisustustyynyjä ommellaan yhtiön kotipaikkakunnalla Oulussa.

Polap on tähän asti toiminut holding-yhtiönä, jolla ei ole ollut omaa liiketoimintaa.

– Wheslyn jakaa itsenäisenä, se ei liity L-Fashioniin, korostaa Polap-Teamin toimitusjohtaja Tiina Luhtanen-Virtanen.

Perheyhtiöt

Hänen mukaansa aloite kauppaan tuli Jaaroilta, jotka olivat jo pitkään etsineet lisävoimia. Itse hän näki, että kyseessä on hyvin johdettu brändi ja että yhtiössä on hyvin ammattitaitoinen henkilökunta.

Wheslyn jakaa itsenäisenä. Tiina Luhtanen-Virtanen

– Neuvottelimme useampien ulkomaisten tahojen ja pääsijoittajien kanssa, mutta uskomme, että Polap-Teamin kanssa pystymme parhaiten varmistamaan Balmuirin jatkuvuuden ja tulevaisuuden vision toteuttamisen. Uuden omistajan vahvat suhteet muun muassa eurooppalaisiin ja venäläisiin jälleenmyyjiin vahvistavat markkina-asemaamme ja tukevat kansainvälistä kasvuamme, kertoi tiedotteessa Balmuirin toimitusjohtaja Heidi Jaara.

L-Fashionin toimitusjohtaja Vesa Luhtanen ja Tiina Luhtanen-Virtanen ovat keskenään serkuksia. Virtanen-Luhtanen on ollut pitkään töissä perheyrityksessä ja mukana sen hallinnossa.

Tuotteita hikipajoista

Kansalaisjärjestö Finnwatch julkaisi huhtikuussa raportin, joka paljasti epäkohtia Wheslynin intialaisen alihankkijan tehtaassa. Sen mukaan Balmuirin sisustusnahkatuotteita tehdään epämääräisissä työpajoissa, joissa työntekijöille ei makseta lakisääteisiä palkkoja eikä eläkemaksuja. Wheslyn on luvannut puuttua asiaan.

L-Fashionin tuotteiden suurin valmistusmaa on Kiina. Viime talvena Luhta osti itävaltalaisen ulkoilukenkävalmistajan Dachsteinin.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi