Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

78-vuotias heinolalainen Anja Mikkola nauttii alusvaatteiden myymisestä – "Varsinkin sovitustilanteessa on oltava hienotunteinen"

Hiljattain 78 vuotta täyttänyt Anja Mikkola on päättänyt lopettaa syksyllä kokoaikaisen työskentelyn. Kuva: Mirja Hussain

Alusvaatteisiin erikoistunutta naistenvaateliike Miss Elenaa Heinolan torin laidalla pitävä Anja Mikkola muistaa oman ensikäyntinsä asiakkaana rintaliiviliikkeessä.

– Minua jännitti nuorena tyttönä aivan kamalasti ja myyjä oli todella ronski otteissaan. Ajattelin, että en mene sellaiseen kauppaan enää koskaan, hiljattain 78 vuotta täyttänyt Mikkola nauraa.

Elämässä kävi juuri päinvastoin. Lahden kaupungin palveluksessa ollut nainen kyllästyi toimistotöihin ja vaihtoi yli 30 vuotta sitten radikaalisti alaa. Muodista ja erityisesti alusvaatteista kiinnostunut Mikkola sanoo nauttivansa työstään edelleen.

– Tämä ihana maailma vei minut heti mennessään. Tykkään asiakaspalvelusta ja alusasuissakin tapahtuu koko ajan uutta. Materiaalit ovat kehittyneet hurjasti. Naisten alusvaatteet ovat vähän niin kuin miesten automaailma. Toiset tykkäävät ajella mersuilla, toiset ladoilla, hän vertailee.

Asiakasta pitää kuunnella

Alusvaatemaailma on Anja Mikkolan mielestä kuin miesten automaailma. Kuva: Mirja Hussain

Heinolaan pari vuotta sitten muuttanut erikoisliike on saanut nopeasti vakioasiakkaita niin kotikaupungista kuin kauempaakin. Mikkolan mielestä työssä tärkeintä on asiakkaiden kohtaaminen.

– Asiakasta pitää osata kuunnella herkästi. Asiakas ei aina tiedä tarkkaan, millainen alusvaate vastaisi parhaiten hänen tarpeisiinsa. Hyvä myyjä osaa esitellä erilaisia vaihtoehtoja ja saa joskus kokeilemaan jotain ihan uuttakin. Varsinkin sovitustilanteessa pitää olla hienotunteinen.

Mikkolan mukaan Heinolan asiakaskunta on pääosin varttuneita aikuisia, jotka arvostavat kestävää laatua, mutta uskaltavat ostaa myös ennakkoluulottomasti.

– Paras alusvaatehan on sellainen, että sen olemassaolon suorastaan unohtaa.

Anja Mikkola on neuvotellut liikkeeen mahdollisesta jatkosta nuoremman henkilön kanssa. Syksyllä hän on päättänyt lopettaa oman kokoaikaisen työuransa.

Chimene Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi