Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Mediatalo Keskisuomalaisella kovat tavoitteet radioissa - "Uskomme, että paikallisradioista tulee meille kannattavaa liiketoimintaa"

Laajeneva liiketoiminta kiinnosti osakkaita.

Markku Laine äänestytti yhtiökokousta hallituksen jäsenmäärästä. Leena Hautsalo ja Pekka Haltia (eturivissä) kuuntelivat Laineen puheenvuoroa. Kuva: Risto Aalto

Mediatalo Keskisuomalainen tavoittelee jopa kymmenen prosentin osuutta Suomen kaupallisesta radiomarkkinasta, jonka arvo on noin 60 miljoonaa euroa vuodessa.

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoi tavoitteesta Keskisuomalaisen yhtiökokouksessa Jyväskylässä perjantaina. Hän vastasi Pertti Rosilan kysymykseen.

Keskisuomalaisella on nykyisin Radio Voima Lahdessa. Ensi vuoden alkupuolella se aloittaa paikallisradiot Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Jyväskylässä.

Kangaskorven mukaan tavoitteena on, että radiotoiminta itsessään on kannattavaa. Radiotoiminnalla mediatalo haluaa myös laajentaa kokonaistarjontaansa ja tehdä itsestään kilpailukykyisemmän.

– Uskomme, että paikallisradioista tulee meille kannattavaa liiketoimintaa. Lahdessa radio on lievästi plussalla, hän kertoi.

Kangaskorpi ei täsmentänyt, milloin Keskisuomalaisen radiotoiminta uusilla paikkakunnilla alkaa ja millaista tarjontaa on luvassa.

Konserniin kuuluu huhtikuun alussa tehtyjen yrityskauppojen jälkeen jo noin 90 lehteä ja verkkomediaa. Keskisuomalainen on Suomen suurin kaupunkilehtien ja maakuntalehtien kustantaja. Sen osuus Suomen mainosmarkkinasta on noin 10 prosenttia.

Kasvua tavoitellaan erityisesti digitaalisesta liiketoiminnasta. Viime vuonna yhtiön digitaalinen liikevaihto kasvoi yhdeksästä 13 miljoonaan euroon, mutta kasvu ei kattanut painettujen lehtien tulonmenetyksiä. Konsernin koko liikevaihto oli 168 miljoonaa euroa. Tehdyt yrityskaupat nostavat liikevaihdon lähelle puolta miljardia euroa.

– Haluamme kasvaa sekä yhtiön sisällä että yritysostoin, hallituksen puheenjohtaja Leena Hautsalo sanoi.

Yhtiökokous sujui rauhallisemmin kuin parina edellisenä vuotena, sillä Kalevi Takalan kuolinpesän edustaja Markku Laine äänestytti tällä kertaa vain hallituksen jäsenmäärästä. Hän esitti määrän nostamista seitsemästä kahdeksaan, mutta ehdotus kaatui selvin numeroin.

Hallituksessa jatkamaan valittiin erovuoroiset Leena Hautsalo ja Mikko Paananen.

Järjestäytymiskokouksessa Hautsalo valittiin uudelleen yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jaakko Kurikka. Hallitukseen kuuluvat mainittujen lisäksi Pekka Haltia, Vesa-Pekka Kangaskorpi, Kalle Kautto ja Riitta Vesterinen-Virtanen.

Yhtiö maksaa osinkoa viime vuodelta 0,63 euroa osakkeelta.

Yhtiökokous päätti myös hallituksen palkkioista. Puheenjohtajan kuukausipalkkio on 3 000 euroa, varapuheenjohtajan 1 700 ja jäsenen 1 500 euroa. Kokouspalkkio puheenjohtajalle on 600 euroa kokoukselta ja muille jäsenille 500 euroa kokoukselta.

Yhtiökokouksessa oli edustettuna yhteensä 302 osakasta.

Jorma Rahkonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi