Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Autonvalmistaja Saabin konkurssi voi käydä Ruotsin veronmaksajille kalliiksi

Saab meni konkurssiin vuonna 2011, ja yli 3 000 ihmistä menetti työpaikkansa. Kyseessä oli yksi Ruotsin historian suurimmista konkursseista. LEHTIKUVA/AFP

Ruotsin valtio saattaa kärsiä 1,9 miljardin kruunun (noin 180 miljoonan euron) tappiot autonvalmistaja Saabin konkurssissa, kertoo Ruotsin radio.

Syynä on se, että valtio ei saa perittyä takaisin rahoja, jotka maksettiin Euroopan investointipankille Saabin lainojen lunastamiseksi. Valtion saamat takuut ovat osoittautuneet liian pieniksi kattamaan kustannuksia.

Saab Automobile meni konkurssiin vuonna 2011, ja yli 3 000 ihmistä menetti työpaikkansa. Kyseessä oli yksi Ruotsin historian suurimmista konkursseista.

Konkurssipesän selvittämisen odotetaan kestävän vielä noin vuoden. Valtion tappioiden laajuus selviää vasta kun selvitys on saatu valmiiksi. Pesällä on muun muassa 850 miljoonan kruunun velat verottajalle.

– Valitettavasti näyttää siltä, että veronmaksajilla on vain hyvin pienet mahdollisuudet selviytyä tästä Saab-seikkailusta ehjin nahoin, pahoitteli sosiaalidemokraattien elinkeinoministeri Ibrahim Baylan Ruotsin radiolle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi