Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Stora Enson Imatran-tehtaiden yt-neuvottelut päätökseen – työt loppuvat 55:ltä

Stora Enson Imatran-tehtaiden yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja työt loppuvat yhteensä 55 ihmiseltä. Vähennyksistä valtaosa hoidetaan eläkejärjestelyin, yhtiö kertoo. Suurin osa työsuhteista päättyy vuoden loppuun mennessä, jolloin paperikone 6 suljetaan.

– Sulkemispäätökset ovat aina vaikeita, mutta on huojentavaa, että henkilöstövaikutuksista valtaosa pystytään hoitamaan eläkejärjestelyin. Vaikka nyt on kyse yhden pienen paperikoneen sulkemisesta, yt-neuvottelut käytiin koko tehtaan tasolla, mikä mahdollisti tämän lopputuloksen, sanoo tiedotteessa tehtaanjohtaja Mikko Nieminen.

Yhtiön vähennystarve osoittautui arvioitua pienemmäksi. Helmikuussa aloitettujen yt-neuvottelujen kynnyksellä arvioitiin, että työpaikkansa saattaisi menettää jopa 80 työntekijää. Stora Enson mukaan vähennystarvetta pienennettiin töiden uudelleenjärjestelyillä suljettavan paperikoneen tuotantoa tukeneilla osastoilla.

Yhtiö kertoo tukevansa irtisanottavia henkilöitä tukitoimin, kuten mahdollisuudella osallistua yksilölliseen uudelleensijoittumisvalmennukseen.

Imatran tehtaiden yt-neuvottelut olivat osa Stora Enson helmikuussa julkistamaa kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla tähdätään 120 miljoonan euron vuotuisiin säästöihin.

Imatran tehtaat ovat maailman suurin nestepakkauskartongin valmistaja, joka työllistää yhteensä lähes tuhatta henkeä. Tehtailla valmistetaan nestepakkaus-, elintarvike- ja graafisia kartonkeja sekä erikoispapereita. Paperikone 6:n sulkemisen jälkeen tehtaille jää neljä kartonkikonetta ja yksi paperikone.

Stora Enso -konsernin palveluksessa on yhteensä noin 26 000 ihmistä yli 30 maassa. Vuonna 2018 sen liikevaihto oli 10,5 miljardia euroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi