Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Ericssonin tulos ylitti odotukset

Markkinoilla oli osattu odottaa tulosparannusta, mutta Ericsson ylitti ennakkoarviot. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Verkkoyhtiö Ericssonin tulos parani tuntuvasti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevoitto nousi 4,9 miljardiin kruunuun eli noin 470 miljoonaan euroon, kun viime vuonna samalla jaksolla tehtiin 300 miljoonan kruunun tappio. Markkinoilla oli osattu odottaa tulosparannusta, mutta Ericsson ylitti ennakkoarviot.

Toimitusjohtaja Börje Ekholmin mukaan kasvua kertyi erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoilla. 5g-verkkojen myynti vetää ja Ericsson kertoo tehneensä niistä kaupat jo 18 operaattorin kanssa, mikä on enemmän kuin mihin yhtiön kilpailijat ovat yltäneet. Sitä vastoin Euroopassa kehitys on ollut hitaampaa.

– Sveitsi on vapauttanut taajuuksia jotka sallivat Swisscomin tuoda tarjolle kaupallisia 5g-palveluja meidän laitteillamme, mutta muualla Euroopassa kehitys on ollut tuntuvasti hitaampaa, lähinnä taajuuspulan, heikon investointi-ilmapiirin ja markkinoille pääsyyn liittyvien epäselvyyksien takia, Ekholm kommentoi pörssitiedotteessa.

Aasiassa kuva on valoisampi, ja Ericsson arvioi rakentavansa 5g-verkkoja laajalla rintamalla tämän vuoden loppupuolella.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi