Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Accenture aloittaa yt-neuvottelut – vaarassa jopa 200 työpaikkaa

Accenturella on Suomessa noin 1 200 työntekijää. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Konsultointiyritys Accenture aloittaa suuret yt-neuvottelut Suomessa. Yhtiö arvioi vähennystarpeeksi enimmillään 200 työpaikkaa.

Accenture perustelee yt-neuvotteluja toimintaympäristön nopealla muuttumisella Suomessa. Yhtiön mukaan tahti on kiihtymässä edelleen.

– Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme Suomessa, ja rekrytoimme jatkossakin konsultointi- ja teknologiaosaajia vastataksemme asiakkaidemme kysyntään liittyen muun muassa liiketoiminnan ketteröittämiseen, analytiikkaan, tietoturvaan, pilviratkaisuihin sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen, kertoo Accenturen Suomen toimitusjohtaja Frank Korsström tiedotteessa.

Accenturella on Suomessa toimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Työntekijöitä on niissä noin 1 200.

Yhtiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Charlotta Harald kertoo STT:lle, että tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa mahdollisten irtisanomisten jakautumisesta eri toimipisteisiin.

– Olemme vasta tänään (maanantaina) kertoneet aloittavamme yt-neuvottelut, joten on liian aikaista arvioida mahdollisia irtisanomisia, niiden ehtoja tai jakaumaa, Harald kirjoittaa sähköpostiviestissään.

Yhtiön mukaan yt-neuvotteluissa arvioidaan sitä, millaista osaamista tarvitaan jatkossa.

– Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintaamme Suomessa, ja rekrytoimme jatkossakin konsultointi- ja teknologiaosaajia, Harald painottaa.

Maailmanlaajuisesti 450 000 työntekijää

Accenture tarjoaa Haraldin mukaan Suomessa strategian, konsultoinnin, digitaalisuuden, teknologian ja ulkoistamisen asiantuntijapalveluita ja -ratkaisuja.

Konserni toimii yli 120 maassa. Toiminta kattaa yli 40 toimialaa. Henkilöstöä on maailmanlaajuisesti 477 000. Liikevaihto oli noin 36 miljardia euroa tilivuonna 2018.

Yhtiö perustettiin nykyisessä muodossaan vuonna 1989, jolloin se irrotettiin Arthur Andersenista omaksi yhtiökseen nimellä Andersen Consulting . Nimi vaihdettiin Accentureksi vuonna 2001.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi